Home » Авторски страници, българи зад граница

Баба Марта в БУ “Алеко Константинов” и Малко българско училище

2019.03.08 Няма коментари

Баба Марта бързала… да зарадва малки и големи

Децата от училище “Алеко Константинов” и “Малко българско училище” в Чикаго с нетърпение се подготвиха за празника и посрещнаха дългоочакваната гостенка. Любезен домакин на събитието на 28 февруари беше ресторант “Балканика”.

В организираната работилница за мартеници сърцатите учители и доброволци учеха децата да плетат червено-белите символи на пролетта и вековната българска традиция. Децата вплетоха желание и въображение и сами си направиха мартенички.

Всеки гост можеше да си закупи ръчно изработени мартеници от базара.

Хореографите Гергана Чинчинова, София Богоева, Мария Маринова, Ирина Новакова и техните малки танцьори от МДА “Мечо Пух”, училище “Алеко Константинов”, Малко българско училище и филиал “Чуднотека” зарадваха Баба Марта с народни танци, пролетни песнички и етюд. Тя с интерес изгледа изпълненията на малките артисти и им разказа за своите деца – Пижо и Пенда, и за братята си – Голям и Малък Сечко.

Импровизираната сцена беше твърде малка, за да събере всички участници, но децата пяха, свириха и танцуваха от сърце.


Баба Марта обеща, че догодина ще се върне пак и отново ще им донесе от тези вълшебни мартеници, които носят здраве, усмивки, радост, сплотяват българите по света и ги привързват към техните традиции, род и корен.


.

Велина Драмска,

Малко българско училище

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.