Home » Избрано

За 30 години от България са изнесени $70 млрд.

2019.03.11 Няма коментари
Spread the love

Иван Лазов, БНР – Благоевград


Изследването на финансовия анализатор Кольо Парамов доказва много сериозни нарушения в областта на финансите след 10-ти ноември 1989 г.

Изследването доказва, че проверката веднага след свалянето на Тодор Живков от власт, страната ни е имала задължения към Лондонския клуб над 10 милиарда долара, към Парижкия клуб – над 1 милиард и задължения на Външнотърговските дружества – също над 1 милиард.

Любопитна е подробността, че 705 души са имали достъп до средствата във Външнотърговските дружества. От тях само един човек е върнал на държавата 2 милиона лева. Останалите са присвоени.

За съжаление държавата няма как да потърси изнесените в офшорни средства пари, защото са изтекли сроковете, в които това е имало как да стане.

Причината за лошото състояние на нашата иконономика е и в това, че в годините след 10-ти ноември 1989 г. след приватизацията немалко предприятия съзнателно са „подарени“ на некадърни ръководители, които са фалирали производствата, продали са машините в чужбина и сега част от тях все още работят и продават продукция, която купуват българските потребители.

Разговора на Иван Лазов с финансовия анализатор Кольо Парамов можете да чуете в звуковия файл в сайта на БНР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.