Home » Авторски страници, българи зад граница

Кръгла маса в Цариброд за измененията в сръбския Закон за гражданските регистри

2019.02.12 Няма коментари

Община Цариброд и Министерството на държавната администрация и местното самоуправление на Р. Сърбия организират кръгла маса на тема „Употреба на традиционните названия и вписване в Гражданските регистри на числящите се към националните малцинства“, съобщи пресцентърът на МВнР.

Кръглата маса ще се проведе на 16 февруари 2019 г., събота, от 10.00 ч. местно време (11.00 ч. българско), в Спортната зала на гр. Цариброд (Димитровград).

В хода на дискусията ще бъдат обсъдени измененията на Закона за гражданските регистри, които дават възможност да се впишат имената и националната принадлежност на числящите се към националните малцинства.

След приключването на кръглата маса, към 14.00 часа,  тържествено ще бъде поставена нова табела на сградата на община Цариброд и с традиционното название на общината на български език, се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.