Home » Авторски страници

Петър Кърджилов с писмо до медиите заради анонимните СРС-та

2018.12.12 Няма коментари

Петър Кърджилов от Сдружение “Зелен Младост” е изпратил днес писмо до медиите, с копие до адвокатите по делото на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, Съвета за електронни медии, Националния съвет за журналистическа етика и Асоциацията на европейските журналисти – България. В писмото се казва:

“…1. Нито едно СРС от тези, които анонимно се публикуваха в последните два дни, не е минало съответната процедура в съдебна зала.
2. Нито едно от същите “уличаващи” Иванчева и Петрова СРС няма регистрационен номер, заедно с номер на страницата.
3. Нито една от същите тези медии, които публикуваха тези “уличаващи” Иванчева и Петрова анонимни СРС – “Правен свят”, БЛИЦ, ПИК, “Гласове”, “Десант”, “Труд”, “24 часа” телевизията “България он Еър”, включително телевизията bTV тази сутрин в предаването “Тази сутрин”, в интервюто на Антон Хекимян с адв. Ирен Савова, НЕ ПОКАЗАХА И НЕ КОМЕНТИРАХА СРС, което аз разпространих на 4 декември, веднага след съдебното заседание в Специализирания наказателен съд. А именно страницата с разговор между Ваклин и неизвестен мъж, уличаващ Специализираната прокуратура в набедяване на Иванчева и Петрова, снимах в съдебната зала от ръцете на г-жа Иванчева. Тази част от разговора, подчертана с червено, беше изслушана 6 пъти в съдебна зала, като накрая и прокурор Илиян Рангелов потвърди, че чува думите “Специализираната прокуратура” и “петнайсет хиляди лева”!”

Непоказаното СРС с рег. номер и номер на страницата

Следва целият текст на писмото.

.

Уважаеми колеги,

Публикуваните анонимни СРС в последните два дни в медии от кръга на депутата от ДПС Делян Пеевски, както и медии, приближени на ПП “ГЕРБ”, показват страх и безсилие в прокуратурата и за пореден път – липсата на доказателства за вина на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, и колапс на тезата на обвинението. Моля ви да имате предвид и по възможност да публикувате следното:

1. Нито едно СРС от тези, които анонимно се публикуваха в последните два дни, не е минало съответната процедура в съдебна зала.

2. Нито едно от същите “уличаващи” Иванчева и Петрова СРС няма регистрационен номер, заедно с номер на страницата.

3. Нито една от същите тези медии, които публикуваха тези “уличаващи” Иванчева и Петрова анонимни СРС – “Правен свят”, БЛИЦ, ПИК, “Гласове”, “Десант”, “Труд”, “24 часа” телевизията “България он Еър”, включително телевизията bTV тази сутрин в предаването “Тази сутрин”, в интервюто на Антон Хекимян с адв. Ирен Савова, НЕ ПОКАЗАХА И НЕ КОМЕНТИРАХА СРС, което аз разпространих на 4 декември, веднага след съдебното заседание в Специализирания наказателен съд. А именно страницата с разговор между Ваклин и неизвестен мъж, уличаващ Специализираната прокуратура в набедяване на Иванчева и Петрова, снимах в съдебната зала от ръцете на г-жа Иванчева. Тази част от разговора, подчертана с червено, беше изслушана 6 пъти в съдебна зала, като накрая и прокурор Илиян Рангелов потвърди, че чува думите “Специализираната прокуратура” и “петнайсет хиляди лева”! Всички медии, които показаха и коментираха анонимните и неизслушани в съдебна зала СРС, а не показаха и коментираха изслушаното и потвърденото от всички страни в делото, нямат моралното право да се наричат медии, защото са само инструменти за прокарване пропаганда и фалшиви новини!

4. Ще ви само дам един пример с анонимно изнесените СРС, неизслушани в съдебната зала”: никой не казва “еврота” имайки предвид евро. Дори най-ниско образованите хора в гетата не използват такава дума, какво остава за човек, който е с две висши образования и отлична биография, каквато е Биляна Петрова. Използва се погрешно думата “евра”, както и жаргонното “евраци”, но никой не казва “еврота”. Истината за този конкретен разговор, понеже обсъждахме това порочно слушане и записване на думи от СРС записите с адв. Радост Ганчева и адв. Емануил Йорданов, е, че г-жа Петрова говори за Европа.

5. Присъединявам се към искането на адвокатите медиите да зададат на главния прокурор въпроса кой разпространи тези анонимни СРС!

6. Настоявам да се зададат въпроси към Специализираната прокуратура относно това СРС, което ги уличава в набедяване и корупция.

7. Сдружение “Зелен Младост” и гражданите в защита на Иванчева и Петрова настояваме, ако има останали разследващи журналисти у нас, те да направят журналистическо разследване по все по-ярко очертаващата се версия за престъпление по набедяване на кмета и зам кмета на Младост с участието на Специализираната прокуратура и КПКОМПИ!

!! Очаквайте много скоро видео с лъжите на Специалзираната прокуратура и КПКОМПИ, доказани с документи, което ще публикуваме в страницата на г-жа Иванчева във Фейсбук и ще ви изпратим.

!! На 17.12 (понеделник) от 18:30 ч. ви каним на организирания от граждани и сдружение “Зелен Младост” протест по повод осем месеца от ареста на Иванчева и Петрова. Ще изнесем нова информация за имотните измами в община “Младост”, които Иванчева и Петрова бяха на път да разкрият преди ареста им. Ще правим и други неща – вижте събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2380545798685813/

 

Петър Кърджилов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.