Home » Избрано

Как българското генерално консулство в Чикаго изпрати 2018 година

2018.12.30 Няма коментари
Spread the love

Генералното консулство събра активисти на българската общност в Чикаго

Под това заглавие колегите от Chicago.BG са публикували фоторепортаж от последното събитие, организирано от дейния екип на Генералното консулство в Чикаго. Възползваме се от чудесните снимки на Николай Василев и ги препубликуваме на нашите страници, като в последствие ще добавим само наш кратък видеоматериал.


Генералното консулство в Чикаго събра на специален прием в център “Магура” активисти на българската общност във ветровития град. Екипът на консулството, начело с г-н Иван Анчев, благодари на всички, които удостоиха с присъствието си събитието. Генералният консул благодари сърдечно за доброто сътрудничество през изминалата 2018 г. и представи новоиздадената книга за Макгахан, с автор Камелия Попова от Нейпървил.

“Всички Вие сте хора, с които Генералното консулство е работило през 2018 г. Имаше и други поканени, но поради специфичното време от годината (време за ваканции), някои не можаха да дойдат” – добави г-н Иван Анчев.

На свой ред, консулът г-жа Людмила Тасева, също изказа благодарности за доброто взаимодействие между екипа на консулството и общността. Собственикът на сайта eurochicago.com, г-н Петър Стаматов, използва възможността да покани всички присъстващи на нова подобна среща на 13 април от новата 2019 г.

Безспорно най-голямо внимание и вълнение имаше около доайена на българската диаспора – 91-годишният г-н Александър Дърводелски. Той е строителен инженер по професия и дългогодишен редактор на сп. „Борба“. В Чикаго г-н Дърводелски е проектирал редица впечатляващи сгради. Две от най-популярните са Индиана стейт офис билдинг и централата на застрахователната компания Си Ен Ей.

На изпроводяк, екипът на консулството пожела на всички присъстващи и близките им приятно изкарване на коледните и новогодишните празници.

Следва фоторепортаж от събитието:

 

 

 

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.