Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” до Руското посолство

2018.12.29 Няма коментари
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” изпрати вчера официално писмо до Посолството на Руската федерация в България. Писмото е относно “Публикувано в официалния профил на Посолството на Руската Федерация във Facebook „мнение”, в което български граждани са определени като „олигофрени и малоумници“ и като „платени жълтопаветни русофоби“. Писмото е изпратено и до Външно министерство и Министерски съвет.

В него се казва:

“Гражданско движение „БОЕЦ“, като представители на гражданското общество в България, изразяваме своето презрение към вас и публикуваното от вас мнение. Случилото се не е нещо ново, политиката и комплексите на президента Путин и неговата администрация са добре известни, както в България, така и по целият свят. Всяка западаща диктатура компенсира своята нищета с арогантност, наглост и бруталност. Българската история познава такива случаи, преживяли сме ги, за разлика от агресорите. Ще ви отговорим с няколко мнения на известни български възрожденци и герои с неоспорим авторитет:

Васил Левски:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.”

Христо Ботев:

„Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си.”

Георги Раковски:

„Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!…”

Както и, че:

“БОЕЦ си запазваме правото да реагираме както намерим за добре при последващи случаи, съдържащи унизителни или обидни за българските граждани думи, или действия на руската администрация.”

Целият текст на писмото може да се види в сайта на БОЕЦ.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.