Home » Авторски страници

Наши кучи синове

2018.09.25 Един коментар
Spread the love

Вече ми е ясно, защо този народ е толкова зле.

Ние избираме кучи син, неумеещ нищо, неразбиращ, излагащ се, но нашия кучи син.

Гледам “Фермата”, наречена тази година “Съединение”, но Иван и Андрей са излъгали българите, дошли от чужбина, да играят в тяхното предаване, че са с равни шансове с останалите.

Разбирам, че това е игра, но да се говори на сънародниците ни: “Вие сте по-малко, Вие сте избягали и ще си търпите негативите от това сега тук” е ужасяващо, а отгоре на това е подкрепено от великите продуценти.

Неуважаеми сънародници, които смятате, че нашите българи в чужбина са по-малко българи или пък с нещо са Ви виновни, че тук ни крадат, мачкат и държат бедни, вземете да се гръмнете.

На тези, които сега ще ми се подиграят, че не съм знаела това, ще кажа, че не съм и допускала, че омразата към собствените ни сънародници би могла да бъде толкова голяма. Не мога да го приема за нормално и не е!

В Конституцията на САЩ е записано, че всеки има право на щастие. Не е случайно записано!

Всеки човек решава как и къде да живее, но това не го прави по-малко гражданин на родината му, нито предател, нито избягал.

Наречете тогава избягалите от селата и малките градове в по-големите градове предатели. Та те по Вашата логика са убили българското село.

Няма такъв народ, няма такова разделение!

Докато е така и докато се обвиняваме взаимно, България винаги ще бъде най-бедната и съсипана страна, и ще продължават да ни управляват не можещи, незнаещи, неразбиращи, но наши кучи синове!

 

Стела Николова

One Comment »

  • Пендо said:

    Стела,

    Ти си права. Един от първите закони на назначените ръководители от окупатора бе забраната да се търси образование и знание от ръководителите. Важното е да си “наш”. Това бе закрепено с изхвърлянето от унивреситеите на всеки, който би могъл да бъде знаещ и способен. Способния човек,бе пясък и враг в тяхната машина. И това продължи и продължава и в наши дни. Както някога учителите и професорите пишеха бележките в зависимост от това, кой на кого е дете, така и сега се пращат за образование децата на “нашите”. Така се създадв държавата крепена от поколението на “нашите”.

    Страхът от способните прокуди хиляди. И страхът, че те моагт да се върнат и като по способни да изместят “нашите”, запали огъня на омразата към тях.. Способните станаха избегалци, алчни предатели и какво ли не.

    И какъв е резултатът. Тъй като некадърните не знаят и не могат да доставят и да плащат, единствената възможност е да крадат. И държавата се крепи на кражбите на некадърните. Икономически закон, който управлява България. Иначв бихме могли да приличаме на Австрия, но не сме.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.