Home » Авторски страници, българи зад граница

Среща в Босилеград с представители на частния бизнес от Кюстендил

2018.05.11 Няма коментари
Spread the love

ВАКАНТНИТЕ РАБОТНИ МЕСТА В КЮСТЕНДИЛ СА ДОСТЪПНИ ЗА БОСИЛЕГРАДЧАНИ

В КИЦ „Босилеград“ се проведе среща на граждани на Босилеград с представители на частния бизнес в Кюстендил. Срещата бе организирана по инициатива на КИЦ „Босилеград“ и подкрепена от Генералното консулство на Р. България в Ниш.

На срещата дойдоха представители на Кюстендилската Търговско-промишлена палата, на хотелите „Памира“ и „Парк хотел – Кюстендил“, фирмите „АБ Терм“ – за производство на неутрално оборудване от неръждаема стомана, „Торготерм“ – за производство на професионално кухненско оборудване, шивашките фабрики „ЕТ Валентин Златков – Валена” и „ВИТАЛ ЕООД“.

На срещата дойде и упълномощеният министър при Генералното консулство в Ниш г-н Николай Колев, който подчерта, че за разлика от Босилеград, десетки царибродски граждани всекидневно сутрин отиват на работа в Драгоман, Костинброд и София, и вечерно време се завръщат в къщи.

Откривайки срещата, председателят на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов каза, че целта е да се предостави цялостна информация на максимален брой хора за вакантните работни места в Кюстендил и те да станат достъпни за безработните босилеградчани, които имат желание да потърсят своята реализация в Кюстендил, като не спести и обективните затруднения – липсата на редовна автобусна линия от Кюстендил до Босилеград и процедурите за уреждане на лични карти за временен престой за онези, които нямат българско гражданство.

Освен вакантни работни места, представителите на кюстендилския бизнес предложиха и тримесечно безплатно обучение за определени видове занимания, и поканиха заинтересираните да дойдат на място и да се запознаят с производствения процес и условията за работа, като подчертаха, че става дума за модерно производство за чуждестранния пазар.

При достатъчен брой заинтересирани граждани, проблемът с превоза от Босилеград до Кюстендил и обратно, е решим – подчертаха те.

 

Иван Николов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.