Home » Авторски страници, българи зад граница

Салонът за българска култура и духовност представи литературния сборник “Изящното перо ‘2017”

2018.03.26 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Иван Хараланов

На 24 март т. г. в център „Магура“ се проведе годишно отчетно събрание на Салона за българска култура и духовност в Чикаго.

Снежана Галчева. Снимка: Иван Хараланов

Снимка: Петър Стаматов

На форума бе представен и литературният сборник „Изящното перо ‘2017“, в който са събрани разказите и стихотворенията на всички участници в Международния литературен конкурс, за да може по този начин те да достигнат до повече хора.

Снежана Галчева и Иван Анчев. Снимка: Иван Хараланов

На събитието присъства и генералният консул на Р. България в Чикаго г-н Иван Анчев, който поднесе приветствие и поздрави Салона за дейността му.

Снимка: Петър Стаматов

Снимка: Петър Стаматов

В сборника са включени български автори, които живеят навсякъде по света – Австралия и Нова Зеландия, Европа, различни щати в САЩ – и разбира се от малките и големи градове на България.

Снимка: Иван Хараланов

Снимка: Иван Хараланов

Това са 78 автори на 111 стихотворения и 54 автора на 69 разказа.

Калина Томова. Снимка: Иван Хараланов

Кина Бъговска. Снимка: Иван Хараланов

На официалното представяне присъстваха и някои от участниците, които живеят в Чикаго – писателката Калина Томова, Петър Стаматов (Eurochicago), Кина Бъговска, Дик Дерик и най-младия участник в конкурса Петя Хараланова, чието стихотворение бе отличено с награда в категорията творци до 17 г. (Б.р.: Мариана Христова, редактор на нашия сайт, е носител на първа награда за поезия от “Изящното перо ‘2017” .)

Петър Стаматов. Снимка: Иван Хараланов

Снимка: Петър Стаматов

Събитието завърши с коктейл, на който разговорите продължиха на чаша вино, вкусни кулинарни изкушения и торта, поръчана специално за случая.

Снимка: Петър Стаматов

.

Иван Хараланов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.