Home » Авторски страници, българи зад граница

БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лайден участва в тържество на EUROJUST

2018.03.20 Няма коментари
Spread the love

На 15 март 2018 г., по покана на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие EUROJUST със седалище в Хага, и специална покана от ръководителя на Националния офис на България в EUROJUST прокурор Иванка Которова, деца, учители и родители от Българското училище „Св. св. Кирил и Методий” в Лайден, Нидерландия, взеха участие в празнично събитие на EUROJUST, посветено на Българското председателство на Съвета на ЕС. В събитието участва и посланикът на Република България в Кралство Нидерландия Румен Александров, както и много гости и служители на агенцията.

Греейки в красивите български национални носии, децата от училищната танцова група “Хорце” с ръководител А. Божикова и вокална група “Звънчета” с ръководител В. Маринова очароваха всички със своите прекрасни изпълнения на български народни песни, българско хоро и ръченица.

Децата представиха Детска ръченица и Шито хоро, и песните “Мори, пиле” и “Ой, Лазаре”. Българските фолклорни ритми развълнуваха цялата публика и изпълненията на децата бяха изпратени с много усмивки и аплодисменти.

Нашите ученици с огромно желание и детски чар представят прелестта и красотата на българските народни традиции, и показват колко искрено обичат и пазят българската искрица и култура далече от пределите на България.

 

Ариета Семерджиева,

директор на БУ „Св. св. Кирил и Методий” – Лайден

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.