Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” ще оповести получени по ЗДОИ данни за несъбран ДДС в последните 17 години

2018.03.19 Няма коментари
Spread the love

На 20.03.2018 г., вторник, от 12.00 ч., в голямата зала на БТА, София, на пресконференция, БОЕЦ ще представим публично информация и документи, получени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) от Национална агенция по приходите (НАП) и други институции, които съдържат скандални факти за несъбран Данък добавена стойност (ДДС) – с точни числа и по години – от 2000 до 2017 г. включително.

Ще предоставим документи, които по мнението на юристи съдържат доказателства за извършени тежки длъжностни престъпления, довели до огромни размери щети за бюджета на държавата, респективно за всички данъкоплатци.

ГД „БОЕЦ“ ще обяви и бъдещите си действия, като първото от тях е да внесе сигнали до прокуратурата за извършени престъпления по чл.282 и чл. 285 от НК от длъжностни лица на изключително високи постове в управлението.

Ще отговорим на всички въпроси и ще докажем твърдението си, че в България върховенството на закона наистина е поставено под въпрос, щом в управлението действа мафиотска структура, използваща своята власт да контролира и източва финансовите потоци на държавата, да прикрива престъпленията си и да репресира и мачка неприемащите това, по същество криминално, всевластие.

Припомняме, че на 13 февруари 2018 г. ГД „БОЕЦ“ внесе Заявление по ЗДОИ до НАП и до Министерството на финансите, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбран ДДС по влезли в сила ревизионни актове. По предварителна информация, а и след направените от следовател Бойко Атанасов разследвания, става дума за над 4.7 милиарда лева.
На 07.02.2018 г. БОЕЦ внесохме сигнал до НСО, ДАНС и МВР с искане да бъде осигурена охрана от НСО за следовател Бойко Атанасов, представяйки нашите опасения, че животът на следователя е в опасност, заради неговата дейност по разкриване на финансови и корупционни престъпления и направените от него разкрития пред сайта Биволъ за съществуването на шпицкоманди в прокуратурата, за изпълнение на мокри поръчки – и всичко това на фона на поредицата показни убийства през последните месеци в столицата, едно от които на служител на НАП, занимаващ се именно с фиска.

На 6 март 2018 г. от кабинета на министър Горанов ни уведомиха, че в Министерството на финансите не разполагат с такава информация. На 9 март 2018 г. от НАП получихме писмо, че поради големия обем информация, която трябва да се обработи, удължават предвидения двуседмичен срок за отговор с 10 дни.

На 14 март 2018 г. срещу посочилия проблема следовател Бойко Атанасов започна дисциплинарно производство по искане на ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Получихме отговора от НАП на 15 март 2018 г. и – както ще разберете – СИТУАЦИЯТА Е ДАЛЕЧ ПО СКАНДАЛНА ОТ ОЧАКВАНОТО!

За повече информация: Георги Георгиев, тел.: 0899 59 13 99

—————————————————————————————————————

Гражданско движение „България обединена с една цел“ (БОЕЦ) е българска неправителствена организация в обществена полза, създадена през 2013 г., по време на протестите срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и правителството на Пламен Орешарски.

Още на 27.05.2013 г. организирахме първия протест след изборите, с искане за касирането им заради случая „Костинброд”. През следващите години продължихме своята битка срещу мафиотизацията на властта, корупцията и липсата на справедливост в държавата ни.

Настоявахме за реална съдебна реформа и Закон за лустрацията. Организирали сме десетки протести и акции в София, Видин, Белоградчик, Пловдив, Варна, както и в Брюксел. БОЕЦ подкрепихме и се включихме в справедливите протести на румънското общество срещу корупцията през 2017 г. в Крайова и Букурещ.

За изминалите 5 години, БОЕЦ има внесени над 40 сигнала за корупция, конфликт на интереси и злоупотреба с власт по високите етажи на властта. Знакови са сигналите ни срещу Цветан Цветанов – заради осъдителните дела срещу България в Страсбург; по повод „Яневагейт”, „ЦУМгейт”, „НДК-гейт”. Внесохме и първият сигнал до новоучредената антикорупционна комисия, за проверка на произхода на средствата на депутата Делян Пеевски, с които той, от собственик на стар “Опел” официално стана притежател на активи за над 80 милиона лева само за година.

През 2017 г., по сигнал на БОЕЦ, Инспекторатът към ВСС образува проверка срещу главният прокурор Сотир Цацаров заради скандала, станал известен като „Цумгейт”.

Широк обществен отзвук получиха акциите на БОЕЦ в издирване на депутата Делян Пеевски, за да му връчим нашата Номинация за “Лице на България” по време на българското европредседателство.

През ноември 2016 г. БОЕЦ бяхме единствената българска неправителствена организация, получила покана и участвала във форум в Брюксел на тема „Борбата с корупцията в югоизточна Европа”, организиран от бившата румънска прокурорка и настоящ евродепутат, г-жа Моника Маковей.

През януари 2017 г. БОЕЦ организирахме единственият граждански протест в защита Свободата на словото и срещу репресиите спрямо журналисти. Налагайки идеята за гражданска солидарност, по-късно БОЕЦ инициира акции в защита на професор Велислав Минеков, Люба Кулезич, Ваня Рибчева, журналиста от сайта Биволъ – Стоян Тончев, следовател Бойко Атанасов и др. Всички тези хора бяха подложени на репресии заради своята активна гражданска позиция и непримиримост срещу беззаконието и корупцията.

От началото на 2018 г. БОЕЦ внесохме сигнали до ВКП по повод думите на премиера Борисов, че главният акционер в ПИБ, Цеко Минев е собственик на фирма „Юлен”, както и по повод въпросите на президента Радев, относно бизнесотношенията на Бойко Борисов и Пеевски.

БОЕЦ продължаваме своята битка срещу управляващата ни политическа мафия, превзела и подчинила институциите в държавата ни, и вярваме, че гражданското общество е единствената сила, която може да се противопостави на мафията в една превзета държава!

 

Гражданско движение “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.