Home » Авторски страници, българи зад граница

2000 места в БГ университети за българите в чужбина

2018.03.09 Няма коментари
Spread the love

Кандидат-студентска кампания в Босилеград по Постановление № 103 на МС 

В рамките на кандидат-студентската кампания, представители на Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за българите в чужбина, Генералното консулство на Р. България в Ниш и КИЦ „Босилеград“, представиха в Босилеградската гимназия условията за следване в български университети за българите в чужбина, по Постановление № 103 на Министерски съвет.

Правителството на Р. България тази година предоставя 2000 места в български университети за кандидат-студенти и специализанти в най-различни специалности за българите в чужбина. Кандидат-студентите от българска народност извън България ще полагат квалификационни изпити по Български език и литература и Българска история.

Записаните студенти от чужбина имат осигурени общежития и стипендии.

Представителите на Министерството на образованието и науката раздадоха на босилеградските кандидати-студенти актуализирано издание на Рейтинговата система на висшите училища в България с богата информация за специалностите и професионалните направления на 51 акредитирани висши училища в България, по които може да се получи висше образование.

 

Иван Николов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.