Home » Авторски страници

Гинчето от ЧЕЗ си плати за медийни гласове

2018.03.09 Няма коментари
Spread the love

“Докато Гинка Върбакова преговаря в Чехия за покупката на ЧЕЗ, в българските онлайн-медии се появиха масово рекламни банери на компанията й “Инерком”. Кампанията e обхванала разнообразни новинарски канали – от бизнес-ориентирани издания като сайтовете на “Капитал” и “Инвестор”, до агенция ПИК и др. Банерите с размер 300х600 пиксела са директно програмирани в сайтовете, а не се появяват през програматик-система.” – из публикация на Webcafe.bg.

КОЙТО ПЛАЩА, ПОРЪЧВА МУЗИКАТА
Гинчето от ЧЕЗ си плати за медийни гласове

Коментар на Григор Лилов

Ден след като сайтовете на “Дневник” и “Медиапул” пуснаха реклами на фирмата на Гинчето – “Инерком”, която купува ЧЕЗ – България, още няколко медии се сдобиха с рекламни карета. Това са агенция ПИК, Фрог нюз и Инвестор.бг, съобщи Webcafe.bg.

Всъщност, не са няколко, а далеч повече – например и „24 часа”, и bTV, и да не изброявам целия списък, че ще стане ферман.

Банери на “Инерком” заляха и редица новинарски сайтове. Те са директно програмирани в тях, а не се появяват през програматик-система. Т.е., контактите им с Гинчето са преки, а не опосредстени.

Въобще как да не се сетиш за прочутия запис от 1999 г. на Надежда Михайлова:

„Грубо казано, намерете начин тия журналисти да ги хванете по някакъв начин… Нахранете ги. … Това Ви казвам, нахранете ги!”

Разбира се, никой няма да нахрани журналистите.

Ще се нахранят чорбаджиите им – собствениците на медиите.

Така че вече не чакайте истински новини от повечето медии за аферата ЧЕЗ.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.