Home » Авторски страници

Православно радио Канон

2018.02.06 Няма коментари
Spread the love

Вече от две години, с Божията помощ, правя и поддържам православно интернет радио. Малко е пресилено да се каже радио, защото засега е около 80 % православна музика от всички православни страни (църкви).

Ето адресът в интернет:

http://www.radiokanon.com/

Ще се радвам да го разпространите и между нашите сънародници (а и не само), за да бъде то за полза на мнозина, с каквато цел го правя.

Бог да помага!

Дякон Пенко Колев

Програма на радиото:

Всяка сутрин в 8 ч. с повторение в 23 ч. ще се чете по една катизма от Псалтира, а веднага след това, в предаването ни „Възхвала“ ще излъчваме молебни канони и акатисти.

Всяка сутрин в 10 часа и повторение в 22 часа, в нашия 30-минутен блок „Духовни беседи“ може да слушате четения от Светото Писание и духовна литература.

Всеки ден в 12 ч. ще започва предаването ни „Час по източно пеене“. Ще чуете тропара, Богородичния и други песнопения на водещия за седмицата глас.

Всяка събота в 11 часа ще има панахида, молитвен помен за нашите починали родители или близки и всеки може да помене своите хора.

Всяка неделя в 11 часа ще започва „Света литургия“ за тези, които по някаква причина не са стигнали до храма.

† Това, което ще слушате тук, не е за забава, това е молитва и поучение. Желанието ни е всеки, който търси Бога, да може да се усамоти в домашната си църква и, слушайки радио, да надникне през това духовно прозорче към Царството Божие, към нашите, дай Боже, вечни жилища. Бог да помага!

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.