Home » Авторски страници, българи зад граница

КИЦ „Босилеград“ почете достойно Апостола

2018.02.20 Няма коментари
Spread the love

На 19 февруари в салона на КИЦ “Босилеград” бе отбелязана 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Събитието бе част от календара на културните събития на Столична община, раздел „Български общности в чужбина“. Под звуците на възрожденска музика, актьорът Христо Чешмеджиев рецитира стихове на Ботев и Вазов за Левски, а певицата Джина Иванова изпълни български родолюбиви песни.

Слова произнесоха генералният консул на Р. България в Ниш Едвин Сугарев, председателят на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов, доц. Георги Вълчев, зам.-председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“, и председателят на Граждански комитет „Западни покрайнини“ проф. Лозан Митев.

За поклонението бяха дошли над 100 граждани на Кюстендил, които, заедно с гражданите на Босилеград, поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на Левски в Босилеград. Дойдоха и представители на общинската организация на ВМРО в Кюстендил. На събитието присъстваха представители на местни медии и журналисти от България.

Иван Николов,

КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.