2024-03-28

5 thoughts on “Приморски парк стана квартал… ОС – Варна не позволи местен референдум за парка

  1. Срамота е с лека ръка да бъде отхвърлено желанието на хиляди варненци за референдум, па макар и заявено преди 5 години. Общинарите се позоваха на това, че бил закъснял референдумът. Нима те разгледаха искането за референдум, когато им беше представено преди 5 години? Не, те не спазиха закона и принудиха инициаторите, начело с Чолаков да преминат през всички перипетии и изисквания на административната бюрокрация и съдебната система, за да докажат правотата си и със силата на съдебното решение отново да вкарат предложението в залата на ОбС. Това не е правова държава. В нея проблемите се решават с телефонно обаждане до премиера или с билборд в центъра на София. Всеки, който поема по пътя на конституционния ред се оказва пълен глупак.

  2. Не ме учудва, че не беше подкрепен. Манипулираните от Чолаков 17000 фалшиви подписа трудно могат да се преглътнат. Жалко представление. И самозванците, които напоследък се правят на зелени, и които реално сами направиха този фарс могат да винят единствено себе си за провала на подписката.

  3. Въпросите за референдума бяха безобразни, но общинските съветници можеше да ги променят, ако желаеха, но те не желаят.Не желаят строежите в парка да спрат, не желаят и да има референдум за това, че крайбрежната ивица на Варна, която по Конституция е изключителна държавна собственост и друга не може да бъде, е всъщност частна.За това става въпрос.

  4. Уважаема Дарина, за каквото и да се отнася един местен референдум, винаги звучи подозрително, когато общинската власт отнема правото на гражданите на един град да решават какво да се случи. Винаги е така. Освен това, за никого не е тайна, че българското Черноморско крайбрежие е вече достатъчно презастроено. И че мнозина българи в страната предпочитат да отидат другаде на море, не в България, а в съседни страни, заради това презастрояване и „алкохолен туризъм“, което се случва в България.

  5. Защо преди да пишете, не си направите труда да прочете за какво става въпрос? Въпросният референдум не определя строежите в Морската градина. Той не засяга настоящо и бъдещо строителство. Не знам откъде тръгнаха тези слухове и защо дори медиите не си правят труда да разберат, че с въпрония референдум се урежда единствено какви заведения да има на плажната ивица. Нищо за Морската!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *