Home » Авторски страници

Турската военна операция. Кюрдите: Русия ни предаде

2018.01.28 Няма коментари
Spread the love

САЩ подсилват отбранителната им линия до гр. Манбидж, включително с разположени там американски военни части

Коментар на Григор Лилов

Главнокомандващият сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (YPG) Сипан Хемо обвини Русия в предателство.

Причината – турската военна операция в Афлин (Афлин е в под контрола на руската авиация и военни сили).

Той обвини Турция в колаборация с радикалните ислямисти и подчерта, че целият свят е отговорен за случващото се и клането.

Според него в настоящия момент Русия се явява съюзник на турската държава и е на ръба на война с кюрдите. “Имаме споразумения с Русия, но тя ги проигра и ни предаде”, отбеляза той.

“В продължение на две години руските сили бяха в Афлин. и постоянно твърдяха, че помагат да се решат проблемите. И една нощ ни предадоха. Русия е търговска страна. Очевидно са сключили някои споразумения с турската държава.”

От своя страна руският външен министър Лавров заяви, че САЩ насърчават „сепаратистки настроения” сред сирийските кюрди. Според него това е “неразбиране на ситуацията или очевидна провокация”.

Междувременно АФП съобщи, че сирийските кюрди са поискали помощ от водената от САЩ коалиция.

Турция предупреди чрез зам.-премиера Бекир Боздаг, че може да се стигне до пряка конфронтация между армиите на Турция и САЩ.

Подкрепяни от САЩ кюрдски части се разположиха на фронтовата линия в гр. Манбидж, за да противодействат на турската армия. Очаква се Манбидж да е следващата цел на турската операция “Маслинова клонка”. Там са разположени и сухопътни американски армейски части.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.