Home » Авторски страници

Национална кампания “Дом за Ваня”. Протест пред Министерски съвет

2017.12.05 Няма коментари

Гражданско движение “БОЕЦ” организира национална кампания под надслов “Дом за Ваня”. Както нашето издание вече писа (вж. тук), Ваня Рибчева, която е член на движението и е майка на загинал в защита на родината командос, е застрашена от това да остане на улицата, понеже от Министерството на отбраната искат да я изгонят от ведомствено жилище. На 13 декември 2017 г., от 13.00 ч. местно време, ГД “БОЕЦ” организира заедно с други граждани, в подкрепа на Ваня Рибчева, и протест пред сградата на Министерски съвет в София.

Ваня Рибчева. На малката снимка – загиналият й син

“В държава, в която има милиони за охрана на депутати, които дори не ходят на работа, има милиарди за саниране и крадене, има общински жилища за кметове, прокурори и еродепутати, трябва да има и една панелка за една почернена българска майка.” – пишат от ГД “БОЕЦ”.

Ето още какво пишат те във връзка със случая  на Ваня Рибчева:

“Управляващата ни мафия посегна на Ваня Рибчева, майката на Емил Шарков – командоса, загинал в Лясковец в защита на гражданите и Родината!

Искат да изхвърлят Ваня от нейният дом. С ултимативно писмо Министерството на отбрана уведомяват Ваня, че в 30-дневен срок, за Коледа и Нова година, тя трябва да напусне ведомственото жилище на МО, в което живее, в противен случай ще бъде изведена принудително.

ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ, КАТО ОБЩЕСТВО, ТОВА КОЩУНСТВО ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО?! Нейният син вече го няма и няма кой да я защити и да се погрижи за нея!

Ваня е една силна и смела жена, която не спря да търси Истината за смъртта на сина си. Не се пречупи и не се предаде. Ваня е член на БОЕЦ и бе до нас във всичките ни акции. Бе до нас при протеста ни пред Съдебната палата в София с искане Оставката на Сотир Цацаров заради ЦУМ-гейт и прояви смелост и кураж, на които малцина мъже са способни! Ваня защитаваше всеки репресиран заради гражданската си позиция и се бореше за справедливи каузи. И БЕ НАКАЗАНА!

На 29.11.2017 г. БОЕЦ внесохме официално писмо до МВР, МО и МС, с което изискваме от институциите в срок от две седмици да поправят тази несправедливост, в противен случай на 13.12.2017 г., сряда, от 13.00 ч. ще излезем пред Министерски съвет и ще се борим за Ваня до край!

На 02.12.2017 г. БОЕЦ стартирахме кампания “ДОМ ЗА ВАНЯ” – изпрати СМС с текст “ДОМ ЗА ВАНЯ” на номер 0888922838 – К. Каракачанов – министър на отбраната (кампанията продължава). Хиляди българи ни подкрепиха, но управляващите останаха глухи!

В държава, в която има милиони за охрана на депутати, които дори не ходят на работа, има милиарди за саниране и крадене, има общински жилища за кметове, прокурори и еродепутати, трябва да има и една панелка за една почернена българска майка.

Случващото се е позор за нашите управници и ще се превърне и в наш позор, ако допуснем това да се случи. Вярваме, че имаме сили да защитим тази изстрадала жена. Да покажем, като народ, че в навечерието на Коледните празници не сме загубили своите ценности и човещина. И няма да позволим една българска майка на син, дал живота си в служба за родината, да бъде прокудена от своят дом!

На 13.12.2017 г. БОЕЦ, в 13.00 ч. заедно с всички български граждани запазили човешкото в себе си, излизаме пред Министерски съвет с една цел – ДОМ ЗА ВАНЯ!

Защото защитаваме един от нас. Защото защитаваме една българска майка. Защото сме хора!

БОЕЦ ще бъдем там! Ще се борим за Ваня докрай и вярваме, че няма да бъдем сами!”

 

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.