Home » Авторски страници, българи зад граница

Зам.-министър Георг Георгиев се срещна със сънародници в Торонто

2017.12.05 Няма коментари

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна днес с представители на българската общност в района на Торонто, съобщи пресцентърът на МВнР.

„Българското правителство ви подкрепя по пътя, по който вървите, независимо от това дали се намирате зад граница или решите да се завърнете у дома“. С тези думи зам.-министър Георг Георгиев се обърна към българите от района на Торонто, с които се срещна.

„Убеден съм, че тези от вас, които не са се прибирали скоро в Родината, ще бъдат приятно изненадани, когато го направят” – заяви Георгиев пред тях. Според него България е стабилна държава, чийто брутен вътрешен продукт расте, и се наблюдавал и икономически ръст.

Зам.-министърът каза още, че основен приоритет на българското правителство е и реализирането на административна реформа, която да доведе до намаляване на бюрокрацията и улесняване на гражданите. „В Министерството на външните работи вече предприехме поредица от мерки за облекчаване на административните услуги за гражданите. Една от тях е въведената възможност за заплащане на тези услуги с банкови карти и вярвам, че вече всички сте усетили положителния ефект от нашите усилия“ – заяви той.

Георг Георгиев посети две от българските църкви в окръга на Торонто. Той поднесе венец на първия български паметник в Канада на Апостола на свободата Васил Левски и разгледа българското неделно училище „Канев“.

Заместник-министър Георгиев продължава визитата си със срещи в Отава. В канадската столица той ще разговаря с Иън Шугарт, зам.-министър на външните работи, и с Ричард Уекс, помощник зам.-министър за имиграцията, бежанците и гражданството.

Снимки: МВнР

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.