Home » Авторски страници

МО гони от ведомствено жилище майката на загинал в защита на родината командос

2017.11.30 Няма коментари
Spread the love

Министерството на отбраната е изпратило ултимативно писмо на Ваня Петкова Рибчева, майка на загинал при изпълнение на служебния си дълг командос, да освободи жилището, в което живее, до 30 дни, иначе ще бъде изхвърлена принудително. Ваня Рибчева е член на Гражданско движение “БОЕЦ”. Във връзка с този случай ГД “БОЕЦ” е изпратило вчера Отворено писмо до Министерски съвет, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, в което се казва:

“Ваня Рибчева е майка на загиналият при изпълнение на служебният си дълг, в защита на гражданите и родината, командос от СОБТ, Емил Шарков. Тя е член на ГД ”БОЕЦ”, силна и достойна жена, посветила живота си в битка за една свободна и справедлива България, същата България, за която нейният син даде живота си. Същата България, в която тя днес е заплашена за Коледа и Нова година да бъде изхвърлена на улицата. Питаме – коя е причината за посегателството върху нея? Защото не се предаде? Защото не се огъна? Защото не отстъпи? Защото не се моли? Защото е една от нас? Тя продължи да търси истината и да се бори за справедливост.”

Следва целият текст на Отвореното писмо.

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”, ЕИК ….
адрес – гр. Видин ….

Днес, 29.11.2017 г., г-жа Ваня Петкова Рибчева е получила ултимативно писмо от Министерството на отбраната, в срок от 30 дни да освободи жилището си, находящо се в гр. София, кв. ”Люлин”, в противен случай ще бъде принудително изведена от него. Според нас това действие е недопустимо, абсурдно и неморално от страна на институциите.

Гражданско движение „БОЕЦ”, като представители на суверена, сезираме институциите и очакваме от тях, в достатъчния и разумен срок – две седмици от днешна дата, да вземат необходимите мерки и оформят изискуемите документи, с които да осигурят на г-жа Ваня Рибчева, да запази правото да обитава досегашното си жилище, собственост на МО.

Г-жа Ваня Рибчева е майка на загиналият при изпълнение на служебният си дълг, в защита на гражданите и родината, командос от СОБТ, Емил Шарков. Тя е член на ГД ”БОЕЦ”, силна и достойна жена, посветила живота си в битка за една свободна и справедлива България, същата България, за която нейният син даде живота си. Същата България, в която тя днес е заплашена за Коледа и Нова година да бъде изхвърлена на улицата.

Питаме – коя е причината за посегателството върху нея? Защото не се предаде? Защото не се огъна? Защото не отстъпи? Защото не се моли? Защото е една от нас? Тя продължи да търси истината и да се бори за справедливост.

Мотивите, г-да Управляващи, с които лишавате от дом майката на човек, загубил живота си в служба на родината, най-вероятно са юридически обосновани, но те престъпват границата на морала, човешките ценности и логиката на закона. Само хора без съвест и морал могат да извършат подобна мерзост!

Законът трябва да е в услуга и защита на гражданите, а факт е, че в най-корумпираната и безправова държава в ЕС – България, според официални статистики, се ползват механизми „по закон”, чрез които може да бъде „опраскан”, ”ударен”, смачкан и репресиран всеки неудобен, осмелил се да изрази открито гражданската си позиция.

Ако тази несправедливост не бъде поправена, на 13.12.2017 г. (сряда) в 13.00 ч., ГД”БОЕЦ” и други организации, заедно с граждани, възмутени от това гнусно посегателство, ще бъдем пред сградата на Министерски съвет, за да защитим Ваня. Ще водим тази битка докрай и вие ще носите отговорност за последващите събития. Защото утре всеки може да е на нейно място, а няма кой друг да я защити.

Ще бъдем там!

Г. Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

29.11.2017 г., Видин

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.