Home » Jokes, Авторски страници

Речта на почетния председател (“превод”)

2017.12.23 Няма коментари
Spread the love

“В традиционната си новогодишна реч Доган не само даде нови насоки на ДПС в упоритата им тиха подкрепа на всяка власт. Но и я обвърза с предстоящото европредседателство. […]
И ГЕРБ, и “Обединените патриоти” оцениха високо призива за стабилност на Ахмед Доган. “Няма кой да управлява, освен ГЕРБ. Когато една позиция, макар направена от политическия опонент, е вярна, трябва да се признае”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. И увери, че няма политическа договорка с ДПС. С думите “в ДПС има умни хора, които мислят правилно”, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов също се съгласи с Доган, че това управление няма алтернатива.”

Из информация на в. “Сега”

Снимка: Dnes.bg

.

РЕЧТА НА ДОГАН

(Превод)

“Поне веднъж в годината и аз трябва да кажа нещо, за да си оправдая милионите, които плащате за моята охрана, за сараите ми и за слугите ми.

В международен план Путин и Ердоган се разбраха. И сега, освен Путин, трябва да слушам и Ердоган. И от Москва, и от Анкара ми казват, че Буда им служи вярно и не трябва да го пипаме. И няма да го пипаме – не, че някой е и искал да го сваля… Бойко Борисов няма алтернатива. КАТЕГОРИЧНО! Няма по-зависим и удобен човек от него в момента, в контекста на европредседателството, все едно, че моите господари Путин и Ердоган чрез него ще бъдат председатели на Европа.

Във вътрешнополитически план нашите приятели от Патриотичния фронт си вършат перфектно работата. Плюят, лаят и държат електората в напрежение. (Мента, подсети ме да пратя на Воленчо още пет милиона, да си цъкат на Варадеро с Далаверката и Красчо-прасчо.)

Нашите хора по места са гладни. С Бойко съм се разбрал, ние ще му крепим бандата на власт, а той ще ни пусне няколко милиарда от баницата. Миналата седмица на заседанието на Министерски съвет вече направи първия транш. Имаме обаче един малък проблем. Той е проблем на обичания ни син Делян, значи е проблем на всички. Проблемът се нарича “Булгартабак”. Докато държим Цацаров и прокуратурата, всичко е ОК, но се разлаяха и чужди кучета, и трябва да решим проблема по класическия начин – няма “Булгартабак”, няма проблем! Закривайте! Тази кокошка вече снесе няколко милиарда. Сега идва “Белене”, новата златна язва. Народът плаща!

И накрая, пожелавам на всички ви, сменяйте си гардероба, купете си още по-широки дрехи, предстои яко лапане и дебелеене!

Вечно ваш господар, Ахмед Сава Доган”

НЯКОМУ НЕЩО ДА НЕ МУ Е ЯСНО?

 

“Преводът” е на ГД “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.