Home » Авторски страници

Правосъдие ли? Не смях, а плач!

2017.12.23 Няма коментари
Spread the love

НАРКОТИЦИ, РЕКЕТ, ПРЕБИВАНИЯ, ОСАКАТЯВАНИЯ НА ЖЕРТВИ С МАЧЕТЕ, УБИЙСТВА…
И САМО 14 МЕСЕЦА ЗАТВОР!!!

Коментар на Григор Лилов

Карикатура: Чавдар Николов

В съобщение до медиите хората на Цацаров се похвалиха, че са вкарали на топло по споразумение с Прокуратурата за цели 14 месеца Николай Ташев – Чирпански или още Чубрицата. (На 36 години, рецидивист, с няколко присъди и все на свобода).

Прегрешенията му: от 2004 до 2012 г. – участие в организирана престъпна група за рекет, побоища и убийства, от 2012 до 2014 г. – ръководство на престъпна група за пласмент на наркотици по Северното Черноморие.

——————————————————

Групата е рязала уши, пръсти, чупила е ръце, крака и е извършвала убийства, палежи, изнудвания. Двама от членовете на тази група са привлечени като физически извършител и помагач за убийството на Борислав Манджуков (б.а.: едър бизнесмен) на 24 март 2014 г. Галин Минчев – Жорко е привлечен като извършител, негов помагач е бил Николай Тошев – Чирпанския.
——————————————————-

Думите са на Борислав Сарафов, сега шеф на следствието, а тогава, през 2015 г. заместник-главен прокурор.

Дело на групата е и убийството на семейство Дамянови (строителни предприемачи).

Чирпанския има и друго споразумение с Прокуратурата – за наркотици за 4 и половина години (спипан с 20 килограма кокаин), като то също е редуцирано за “добро поведение”, с няколко присъди е в миналото.

Ръководителят на групата е Радослав Калчев – Черния Роди, когото Интерпол през юни откри и задържа в Доминиканската република. И той е рецидивист. Детайл от битието му при социализма – завършва спортно училище и започва работа като барман в кафенето на Областния комитет на БКП във Варна.

Ще отбележа, че се точи и делото на другата банда за мокри поръчки – на Мила Георгиева. Нейни членове също бяха задържани през 2015. Двете банди, освен по бизнес, са свързани и роднински, защото тарторът й Марин Георгиев (cин на Мила Георгиева) живее c дъщерята на Черния Роди.

Самата Мила Георгиева по редица данни е комшийка в луксозния жилищен комплекс „Есте пропъртис” (на мултимилионера Кирил Домусчиев) с маса видни люде, включително и министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски.

П.С.:  Наскоро за убийство на котка осъдиха на 16 месеца затвор и 2000 лв. глоба Янчо Янчев. Той се “отърва” с 2 месеца повече затвор от този на Николай Ташев – Чирпанския.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.