Home » Авторски страници

Николай Колев – Босия до Главния прокурор

2017.11.16 Няма коментари
Spread the love

Известният правозащитник и политзатворник от времето на комунизма Николай Колев – Босия е входирал днес уведомително писмо в Софийска община, че започва протестни действия спрямо главния прокурор Сотир Цацаров, свързани с отказа на Цацаров да се срещне с него, относно възстановяването на работа в  Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” на 11 арестувани служители. Босия пише в писмо, адресирано до главния прокурор, с копие до Висшия съдебен съвет, следното:

“ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Преди отказа да се срещнем относно възстановяването на работа на ОПГ в ИА “Автомобилна администрация” ви обещах да ви замерям с развалени домати в рамките на една календарна година на територията на софийска община.

Днес внесох Уведомително писмо в деловодството на софийска община под №СОА17-СГ01-684. Под №94-00-2747 внесох и писмо до президента на република България, в което настоявам да проверят от НСО развалените домати, с които ще ви замерям и да ги сертифицират, че не представляват опасност. Отлично знаете, че всичките наказателни, административно наказателни и административни обвинения срещу мен за замерянето на депутатите през 2015 г. отпаднаха и аз ги спечелих всичките. Това легитимира напълно действията ми срещу вас.

Но аз ви предлагам да се споразумеем за следното.

Вие ще определите мястото и времето, където ще мога спокойно да ви замерям с развалени домати. По този начин няма да си играем на “Котка и мишка”, където аз ще бъда котката, а вие ще постъпите като истински мъж. Може би за пръв път. Така вие ще израстнете личностно и ще приемете даденостте такива, каквито са. Което ще ви помогне и професионално да разглеждате обвинението като нормален процес.

При предишното ми искане за среща получих отговор, подписан от началника на кабинета ви Катя Янакиева. Той е под № 844/2017 от 01.11.2017 г. В него тя ме информира, че има приемна на главния прокурор /написано е с малка буква/ на площад “Св. Неделя” №1.

Тя твърди, че в приемната се осъществяват следните дейности:

“…1. Прием на граждани
2. Изслушване на поставени въпроси и искания и насочването им по комптентност.
3. Приемане и регистриране на подадени молби, жалби, сигнали, съобщения, предложения, запитвания и други.
4. Съставяне на писмени протоколи за получени устни съобщения за извършени престъпления.
…Приемът се осъществява от прокурори от отдел “Административен” при Върховна касационна прокуратура.”

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Ако смятате да ми пратите някой прокурор от отдел “Административен” при ВКП, за да го замерям вместо вас с развалени селтифицирани домати, ме информирайте лично, за да реша дали да го замерям с домати или да се откажа и да ви изчакам да ви дойде мъжество, отговорност и човещина. Така или иначе развалените домати няма да ви се разминат!”

Писмото на Николай Колев – Босия до главния прокурор е публикувано в блога на Босия ТУК.

Освен това, Босия е входирал и заявление до НСО в Президентството, с обръщение към Президента, от НСО да му проверят доматите, за да не пострада главният прокурор. В заявлението се казва:

“ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Понеже вие сте началник на директора на НСО ви информирам и се обръщам към вас да наредите на НСО следното:

С цел да се опази много стриктно живота, здравето и сигурността на главния прокурор Сотир Цацаров и предвид признаването от българския съд доматените ми протести като легитимни и законни, явно трябва да съгласуваме действията си.

След като аз съм обявил, че ще го атакувам с гнили домати заради допускането на възстановяване на ОПГ в изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” при МТТС на 11 арестувани от агенцията в София. Той отказа да се срещне с мен. Това ме принуди да обявя протест, че ще го замерям с гнили домати в продължение на една година, където го срещна в рамките на софийска община. Обръщам се към вас да наредите да се изследват доматите, които ще мятам към главния прокурор дали представляват физическа заплаха към него.

Това ме принуди да обявя протест, че ще го замерям с гнили домати в продължение на една година, където го срещна в рамките на софийска община. Обръщам се към вас да наредите да се изследват доматите, които ще мятам към главния прокурор, дали представляват физическа заплаха към него.”

Целият текст на това заявление може да се види ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.