Home » Авторски страници, българи зад граница

Откриване паметника на Васил Левски в Брамптън

2017.10.21 Няма коментари
Spread the love

На 19 октомври 2017 г. бронзовият бюст на Васил Левски бе доставен в Генералното консулство на Република България в Торонто от DHL Експрес България, логистичен партньор на инициативата за изграждане на този първи в Канада български паметник.

Проектът се осъществява от почетния консул на Република България в Мисисага Игнат Канев, настоятелството на Българската източноправославна църква „Св. Димитър” в Брамптън, с организационната подкрепа на генералния консул Петър Крайчев. Множество българи и структури на българската общност в Канада се присъединиха към родолюбивото начинание, в качеството си на дарители и спомоществователи.

Паметникът, изработен в България от инж. Тодор Ганарев и инж. Радиана Дервенска, пропътува 7855 км от Родината до Торонто и предстои да бъде тържествено открит на храмовия празник на БИПЦ „Св. Димитър“ в Брамптън на 29 октомври 2017 г., неделя.

Дата и час: 12:00 ч. на 29 октомври 2017 г., неделя

Място: БИПЦ “Св. Димитър”, Брамптън

1555 Steeles Ave W, Brampton, ON L6Y 5J9

.

Генерално консулство на Р. България в Торонто

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.