Home » Авторски страници

Нова кампания за българите в чужбина

2017.10.10 Няма коментари
Spread the love

Българите в страната могат да зарадват близките си в чужбина с картичка от България

Сдружение “Тук-Там” стартира нова кампания, насочена към българите по света. От днес, чрез сайта vurni.me всеки може да прати красива електронна картичка на приятел или роднина извън страната. “Тук-Там” е организацията на българите с опит и образование в чужбина. Целта на кампанията е, от една страна, да изненада приятно българите зад граница, а от друга, да разкаже за един нов проект – Гид на новодошлия.

Изпрати и върни

Изпращането е напълно безплатно и достъпно за всички, а всеки, посетил сайта, може да изтегли и електронния вариант на Гида. Освен приятен, жестът може да бъде и полезен, ако получателят планира връщане в България.

Гид на новодошлия

Гид на новодошлия е книжка с полезни статии, написани ясно и кратко. Те ще помогнат на всеки завръщащ се българин с въпросите му относно възстановяване на здравните осигуровки, преместване на багаж, намиране на работа и други предизвикателства, през които трябва да премине всеки, който се върне обратно в Родината за постоянно.

“Постарахме се да подберем най-ключовите теми, които вълнуват завръщащите се. Важно за нас беше книжката да е написана на разбираем език. Често тази информация се намира само в сложни административни документи и води до много обърквания. По други теми пък има твърде много информация, но част от нея е подвеждаща. Знаем, че връщането в България може да бъде много по-лесно.” – споделя Юлия Георгиева от “Тук-Там”.

Изненадайте близките си

Ако и вие имате близки в чужбина, изненадайте ги с този неочакван жест. Може би времето на пощенските картички е поотминало, но модерният им вариант носи също толкова приятна емоция, колкото и едно време.

Картичката можете да изпратите от vurni.me, откъдето можете да свалите и Гид на новодошлия.

Гидът има и печатно издание, подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина. В него са включени както ключови теми, така и развлекателно съдържание и идеи за прекарване на свободното време.

 

Стела Александрова,

Сдружение “Тук-Там”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.