Home » Авторски страници, българи зад граница

Изложба на Елена Михайлова в център “Магура”

2017.10.26 Няма коментари
Spread the love

ЕЛЕНА МИХАЙЛОВА И ТАЙНСТВЕНИТЕ ЗНАЦИ НА ОРЕНДА

Когато един млад човек тръгва по пътя на голямото Изкуство, това винаги е повод да бъде подкрепен, за силата и куража да го направи. Младата художничка Елена Михайлова не прави изключение, която в съботната вечер на 21 октомври представи своята първа самостоятелна изложба в център “Магура”. Това е първата й крачка в тази насока и тя започва не с какво да е, а с изображение на тайнствените символи на Оренда.

Няма значение какво определение се дава за Оренда, ясно е едно – това е висша енергия, за която не всеки има сетива, за да я усети. Наричана от някои Божествената сила по нашите древни земи, от други – таен код на системата от знания, които са притежавали прабългарските жреци – колобрите, за трети тя е просто духовен път и небесен водач. И може би не е случайно, че художничката избира тази тема.

Пред гостите тя сподели, че особено значение за нея и за това тази изложба да стане факт, имат няколко човека. На първо място е майка й, която е била до нея със своята безрезервна подкрепа, и други важни за нея хора, от които е получила нещо много ценно.

На тържеството Елена Михайлова благодари и на всички присъстващи – приятели, близки и на тези, дошли специално да видят нещо интересно и различно. Отправи благодарност и към своите близки, които са прелетели Океана, за да присъстват на тази нейна първа изява. Гостите идваха с цветя и усмивки, поднасяха поздравления и пожелаваха успех и енергията на творческия заряд да я води занапред.

Радваме се, че творец с такава целеустременост и поттенциал е член на Салона за българска култура и духовност. На чаша вино и вкусни хапки имахме възможност да разговаряме, разглеждайки картините, поставени на стативи и по стените, както и рисунки със знаците Оренда върху декоративни съдове. Приятната атмосфера се допълни от звуците на китара и флейта, в изпълнение на Маргарита и Живко Николов, които изпълниха няколко музикални пиеси.

Аз лично имах възможност да видя картините на младата художничка няколко дни по-рано, вечерта, когато в тишината човек може да остане сам с отправеното послание. А то наистина беше с особени вибрации и силен енергиен заряд.

Пожелавам успех на Елена и все така висшата енергия да я води по пътя към голямата цел!

 

Снежана Галчева,

Председател на Салон за Българска култура и духовност

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.