Home » Авторски страници, българи зад граница

Фестивал на българската култура – Чикаго ‘2017

2017.10.27 Няма коментари
Spread the love

Скъпи приятели, уважаеми творци, българи зад граница!

На 28 октомври тази година ще се проведе традиционният Фестивал на българската култура – Чикаго ‘2017, който се организира на всеки две години. Сега той ще бъде в по-различен формат – в четири отделни панела ще се представят:

българската култура, където ще бъдат обявени наградите от литературния конкурс „Изящното перо”;

– състоянието на българския медиен пазар в Чикаго, през погледа на участниците в проведената анонимна анкета в продължение на 6 месеца;

– образованието като съществена част от културата зад граница;

– детското творчество – талантливите български деца, живеещи в Чикаго.

За почитателите на българското слово организираме и Панаир на книгата, където посетителите ще могат да се срещнат с авторите, да си закупят книги, картини, фотографии, български шевици върху керамични изделия и др., и лично да получат автографи от тях. Това е и една чудесна възможност творчеството на неизвестни досега творци да достигне до българската общност в Чикаго.

Фестивалът се организира от Салон за българска култура и духовност и Център “Магура”, с подкрепата на Генералното консулство на Р. България в Чикаго и медийното съдействие на в. „България Сега” и EuroChicago.

Той ще се проведе на 28 октомври, събота, от 14:00 до 19:00 ч., в новата зала на център “Магура” – 415 W Golf rd. #7, Arlington Heights, IL 60025.

Генерален спонсор на събитието е GLOBAL MERX.

Заповядайте!

ВХОД СВОБОДЕН!

 

Снежана Галчева,

председател на Салон за българска култура и духовност

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.