Home » Авторски страници

САЩ остават най-желаната дестинация за миграция

2017.07.12 Няма коментари
Spread the love

depositphotos_5463565-stock-photo-finding-your-next-travel-country

САЩ си остават най-предпочитаното направление за емиграция, се посочва в нов доклад на Международната организация за миграцията, която е част от системата на ООН, съобщиха осведомителните агенции. Докладът е изготвен на базата на данни за миграцията на социологическата агенция Галъп за периода 2010-2015 г. Според изнесените данни една пета от хората, които планират да емигрират, се стремят да отидат в САЩ. Хората, които искат да напуснат родните си страни и да отидат в друга държава, са около 700 милиона.

Според доклада 66 милиона души, представляващи 1,3 процента от възрастното население на планетата, планират да емигрират в друга страна през следващите 12 месеца. Една трета от тях, което прави около 23 милиона души, вече са започнали подготовка за това, включително оформянето на визи и събирането на пари за пътуването, както и за изучаването на чужд език. Половината от желаещите на емигрират жители на планетата живеят в 20 страни. Осем от тези страни са в Африка, а две – в Европа – Италия и Испания.

След САЩ, най-популярните дестинация за емигриране са Великобритания, Саудитска Арабия, Франция, Канада и Южна Африка. Според авторите на доклада типичният емигрант най-често е млад мъж, който живее в град и има най-малко средно образование.

Междувременно в Конгреса на САЩ напредва пакет антиимиграционни законопроекти, относно които мнозина подозират, че те могат да доведат до масови депортации. Пакетът антиимиграционни законопроекти включва текстове, които биха дали повече възможности на местните щатски и градски власти да въвеждат свои имиграционни правила и наказания, и биха увеличили възможностите на федералните служби да отнемат визи, да арестуват и да депортират повече имигранти без легален статут.

Администрацията на президента Тръмп спря подкрепата в съда и на т.нар. програма DAPA, разработена по времето на президента Обама, на която се надяваха и десетки хиляди българи, които имат деца, родени в САЩ, и нямат легален статут. Указът на Обама не влезе в сила, защото беше блокиран от съда.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.