Home » Авторски страници, българи зад граница

Кой кой е и за какво се бори в Босилеград

2017.07.11 Няма коментари
Spread the love

Публикацията съдържа видеозаписи от участия в предаване на местната медия Info Kodal на Антон Тончев, директор на Гимназията в Босилеград, Александър Димитров от Сдружение ГЛАС и ГЛАС ПРЕС – Босилеград, и Иван Николов, председател на Културно-информационния център в Босилеград. При провеждането на тестовете за кандидат-студенти от Босилеград за български университети, които се провеждат в местната гимназия, директорът й Тончев гони съвсем неправомерно от сградата Александър Димитров, които е отишъл там да отрази събитието за ГЛАС ПРЕС.

Антон Тончев

Антон Тончев

Info Kodal кани последователно за участие и разговор Антон Тончев, Александър Димитров и Иван Николов. По време на гостуването на г-н Димитров и на интервюто с г-н Николов се говори на български, по време на гостуването на г-н Тончев – на сръбски. (Изглежда той на никакви публични събития в Босилеград или интервюта за местни медии не говори на български.)

Александър Димитров

Александър Димитров

Директорът на гимназията, който е на този пост от доста години и който е бил член на Югославската комунистическа партия, отправя по време на гостуването си в предаването на Info Kodal, което трае повече от час, доста обиди и упреци към своите сънародници и съграждани Иван Николов и Александър Димитров.

Иван Николов

Иван Николов

Как отговарят те на тези упреци и защо наистина е толкова трудно старите нагласи за провеждане на асимилационна политика към българското малцинство в Сърбия да отстъпят място на друго поведение и отношение, вижте във видеозаписите.

(За съжаление не всичко може да се разбере от това, което говори директорът на гимназията Тончев, от българите, които не живеят в Сърбия и не знаят сръбски, но е сигурно, че живеещите в Босилеград и в Сърбия наши сънародници го разбират отлично.)

Антон Тончев в предаването на Info Kodal

Александър Димитров в предаването на Info Kodal

Иван Николов в интервюто за Info Kodal

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.