Home » Избрано

Уикилийкс вбеси ЦРУ

2017.03.08 Няма коментари
Spread the love

WikiLeaks вбеси ЦРУ, свидетелстват от американското разузнаване

d363246facda96813dd710be8189a557

Новите публикации на организацията WikiLeaks са предизвикали негодувание у американските спец служби, съобщават информационни агенции.

В щабовете на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност беснеят, казал източник от разузнаването.

Мащабът на изтеклата информация е несравним с огласеното от Едуард Сноудън. „Информацията дълго е била събирана и предавана на WikiLeaks”, посочва източникът.

Порталът BuzzFeed съобщава за „паника” сред служителите на разузнаването. Разузнавач, пожелал анонимност, признал, че последното изтичане на данни е по-лошо от предизвиканото от Сноудън.

„Това е равносилно на предоставянето на най-големия ни кибер пистолет на всеки, който има интернет”, разкрива източникът.

„Документите, публикувани от WikiLeaks, са изключително опасни. Те не само поставят под заплаха текущи операции, но разкриват и подробности от нашите подходи и методи на работа, за които нашите противници не трябва да знаят”, добавил събеседникът.

Тази седмица WikiLeaks публикува секретни материали на ЦРУ, в които са описани програми за взломяване на мобилни телефони, компютри и телевизори. Според документите, служители на спец. службите използват цял набор инструменти, включително зловреден софтуер, срещу който засега няма защита.

ЦРУ и Белият дом все още не са коментирали изтеклите документи.

Говорител на ЦРУ заяви, че няма да коментира “автентичността или съдържанието на предполагаемите разузнавателни документи”. Говорителят на Белия дом Шон Спайъсър също отказа коментар.

От “Епъл” съобщиха, че ще вземат мерки за “бързо справяне” с някои пропуски в сигурността, които може да бъдат използвани за хакването на iPhone. От компанията съобщават, че много от уязвимостите, описани в документите, наречени от WikiLeaks “Подземие 7” (“Vault 7”), вече са отстранени в последната версия на мобилната оперативна система iOS. От компанията увериха клиентите си, че се работи по отстраняване и на други възможни слаби места в сигурността на системата.

От “Майкрософт” съобщиха, че се запознават в дълбочина с изтеклите документи. “Самсунг” декларира, че сигурността на устройствата им е топприоритет. /”Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.