Home » Авторски страници, българи зад граница

Седми сезон на Бесарабска лига КВН в Одеса

2017.03.31 Няма коментари
Spread the love

БЪЛГАРИТЕ В ОДЕСА ОРГАНИЗИРАТ СЪСТЕЗАНИЕ ПО ХУМОР

KVN-01

Одеса, Украйна. На 31 март 2017 г. от 19.00 ч. местно време, в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе полуфинала на седми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човеките пороци през призмата хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса. КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010 г.

KVN-02

Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват пет български отбора от Украйна и Молдова. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. Вече седма поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“, с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“, организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Петър Дудуш – координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:

„Хуморът винаги ни е спасявал в различни ситуации. При нас той е и обединяващ фактор. Към нашата идея се присъединиха и българи от Молдова. Вече седма поредна година българските шеги събират препълнени зали в Одеса. В този град всяка година на първи април тук се провежда традиционен фестивал «Юморина». Радвам се, че нашето мероприятие е част от културния живот на града и ние имаме възможност да подкрепим статуса на Одеса като световната столица на хумора“.

KVN-03

Финалната игра на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще се проведе през м. май 2017 г. Тогава ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

 

Максим Димитров,

“Конгрес на българите в Украйна”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.