Home » Авторски страници

Режимна България. Истината за спирането на тока и парното

2017.02.08 Няма коментари
Spread the love

Режимна България. БЕЗ ПАРНО ЗА 48 ЧАСА

*** Отоплителните ТЕЦ вместо топло бълват ток за износ!

.

Коментар на Григор Лилов

Днес отново половината столица е без парно – от “Младост”-и през Цариградско шосе до “Люлин”-и. За срок до 48 часа, както съобщиха топлофикациите, заради “аварии”. В редица градове в провинцията ситуацията е същата.

Причините и лъжата с авариите за спирането на тока и парното може да видите в коментара ми от завчера – 6 февруари със заглавие “МИТЪТ ЗА АВАРИИТЕ”.

11

А истината за днес?

*** Системата работи на достатъчно мощност (приложение 1)над 6 000 магавата.

*** Да, ама данните сочат, че потреблението и натоварването й за България е 4 000 мегавата (приложение 2).

Приложение 1

Приложение 1

Приложение 2

Приложение 2

*** Българските данни показват, че има значим износ (т.е. разликите) – приложения 3 и 4, въпреки разминаванията помежду им.

Приложение 3

Приложение 3

Приложение 4

Приложение 4

*** Данните на европейския енергиен регулатор сочат количествата, които в момента се изнасят за Гърция, Сърбия, Македония, Турция (следващите приложени данни). От тях се вижда, че българските данни не са коректни – занижават се, т.е. се фалшифицират.

5.

 

6.

7.

8.

Накратко за причините:

1. Отоплителните ТЕЦ вместо за производство на топло, работят за производство предимно на ток. Този ток е за износ, който се реализира от олигархичните фирми, купуван на най-ниската цена в Европа (б.а.: вж. по-стари мои коментари по темата). Та затова няма парно – не се произвежда топлина, а предимно електроенергия.

2. Валидни са и аргументите в предишните коментари, които съм посочвал. Или, както ги цитирах (с факсимиле) от писмото на главния изпълнителен директор на Електроенергия системен оператор (ЕСО) до енергийния министър: напрежението е намалено и съответно мощността на нагревателите в абонатните станции е спаднала; за индустриалните предприятия фактически има въведен режим на тока (отоплителните ТЕЦ са предприятия).

10.

ИЗВОДИТЕ:

— А. За енергийната система и държавната реакция

1. За контрола в енергетиката са недвусмислени – такъв няма. Съществува огромна далавера, която плюе върху гражданите и ги презира.

2. Състоянието й, заради изсмукването на парите й, е плачевно. И отново днес дори вносът от Румъния не може да ни помогне. Т.е. системата е напълно, тотално олигархична.

3. От 10 януари, когато започнах информирането за предстоящата криза, проблемите и аферите, до днес – 8 февруари, истината продължава да се крие.

— Б. За политиката и обществото

1. Нито една партия и политик – управляващи, в опозиция, неутрални, за и със България, не смее да обели и запетайка за случващото се, въпреки че ежедневно греят по сутрешните блокове на телевизиите.

2. Нито една медия, коментатор, експерт, анализатор, журналист, въобще който и да е, какъвто и да е, не е посмял и не смее дори да преразкаже писаното и доказваното от мен, камо ли пък да направи своя проверка. (Б.р.: Някои медии все пак цитират изнесеното от Григор Лилов и го публикуват, както правим ние.) Не смеят дори и да ме опровергават – та нали фактите ми ще се разчуят, та нали опровергаването ще предизвика интерес към профила и постовете ми – т.е. към истината за случващото се.

3. Предстоят избори. Изборите са финансиране. Парите са в едрите олигархични фирми. Не аз и вие, а те изнасят тока, купувайки го, откакто започна експортът след временното прекъсване – купуват го по най-ниските цени в цяла Европа (цяла, не само ЕС).

4. Единодушното мълчание означава едно – борбата на изборите е борба кой да грабне кокала, а не кой да служи на народа.

5. Общество у нас няма. Никой не протестира, никой не е на площадитеq както в Румъния. Ние сме единствено данъкоплатци и единствено електорат. Не ни броят и не се броим самите като граждани.

И затова ни се качват и на главите.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.