Home » Избрано, политика

Ревизията на служебното правителство се оказа секретна

2017.02.20 Няма коментари
Spread the love

843269

Докладът от ревизията на министерствата, която извърши служебното правителство, няма да стане публично достояние. Обобщеният му вариант бе публикуван днес, но той на практика повтаря изявлението служебния премиер Огнян Герджиков от миналата седмица и не дава дори обща картина за съмнителните практики при провеждането на обществените поръчки.

От доклада са изключени всички обществените поръчки, проверявани от Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата, и така на практика дори да има установени нередности, те няма да бъдат публично оповестени, коментира Медиапул.

Така гръмко лансираната проверка в Министерството на отбраната, например, която според първоначалния анонс беше засякла над 100 съмнителни обществени поръчки, впоследствие сведени до 9-10, в обобщения доклад присъства само с установено забавяне на някои поръчки, като единствената конкретно посочена е тази за доставка на храна и напитки.

Сред малкото посочени конкретни поръчки са ремонтите на участъци от магистралите “Тракия” и “Хемус”, е и спираната няколко пъти поръчка за тол системата. В Министерството на икономиката за засечени дискриминационни условия в техническите спецификации при определянето на изпълнители по оперативната програма за конкурентоспособността.

В документа се дават и три препоръки за подобряване на процедурите при провеждането на обществените поръчки: да се повиши експертният капацитет на служителите, да се въведе централизирана уеб-базирана платформа и да се обмислят промени в Закона за обществените поръчки и в Закона за защита на конкуренцията. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.