Home » Авторски страници, политика

Заповедното производство противоречи на правните норми на ЕС

2017.02.19 Няма коментари
Spread the love

Съгласно писмо на Европейска Комисия, Генерална дирекция “Правосъдие и потребители”, изпратено на 17.02.2017 г., България следва да се съобразява с констатациите и препоръките, описани в последния Доклад на ЕК от 25.01.2017 г., при мерките за реформи в съдебната власт. (Б.р.: Препоръките могат да се видят чрез линка в т.2, приложен към писмото на ЕК от 17.02.2017 г. Докладът на ЕК от 25.01.2017 г., където са изложени препоръките, може да бъде изтеглен на български и на английски език и оттук – com-2017-43_bgcom-2017-43_en.)

Факсимиле на писмото на Европейската комисия до Георги Найденов. Съдържанието на писмото е публикувано като текст по-долу.

Факсимиле на писмото на Европейската комисия, Генерална дирекция “Правосъдие и потребители”, до Георги Найденов. Съдържанието на писмото е публикувано като текст в края на публикацията.

Смятаме изложеното в посоченото писмо за относимо към налагането на противоречащото на правото на ЕС “заповедно производство” чрез некомпетентни и/или корумпирани магистрати, поддържано от политическо лоби в Парламентите на Р. България от 2007 г. насам, както и за други своеволия и самоуправства в съдебната система и МВР в интерес на организирани престъпни групи с цел геноцид над българския народ, за които действия и бездействия не същестува давност.

Всички знаем кой ги организира и желаем конфискация на незаконно заграбено имущество, и реакция по повод безобразията в безконтролната съдебна власт спрямо морал и закон, изискано от суверена.

Из Доклада на ЕК

Из Доклада на Европейската комисия, стр. 10

Из Доклада на ЕК, стр. 11

Из Доклада на ЕК, стр. 11

Една от главните групи по прокарване на изначално нищожни съдебни актове, съгласно правото на ЕС, включително и съдебни решения на съда на ЕС, задължителни за всички институции в държавата и по ДФЕС и ГПК, смятаме частните съдебни изпълнители (ЧСИ), които отказват да прилагат правото на ЕС и довеждат до отчайваща мизерия и заплаха за живота набедени за длъжници граждани.

Недопустимо е хора, които окачват портретите зад гърбовете си на националните ни герои, последните дали и живота си за благоденствието на една от най-старите държави и цивилизации в Европа и света, и най-богата не само на природни ресурси – България, ехидно да ни унищожават и разпродават на безценица, за да богатеят те.

Из Доклада на ЕК, стр. 12

Из Доклада на ЕК, стр. 12

Парите са ограбени от нас, за да живеят те и наследниците им в лукс.

Квалификацията за тях е само една – национални предатели!

Самоназначили се за управленци и самопоставили се над върховенството на закона в организирана престъпна група, имитираща политически и стопански живот.

Смятаме, че на всичко това следва да бъде сложен край!

Сега и веднага – думите загубиха значение!

Апелираме към единство на българското общество – тук и на прокудените зад граница!

 

Георги Найденов

Гражданско движение “Покана за доброволно изпълнение”

—————————————————————————————————————————————-

.

ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ
ГЕНЕРАЛНА ДИРЕКЦИЯ „ПРАВОСЪДИЕ И ПОТРЕБИТЕЛИ*

Дирекция С: Основни права и принципи на правовата държава
Отдел С1: Политиката в областта на правосъдието и принципите на правовата държава
Началник-отдел

.                                                                          Брюксел Л・.・] Г. 1 7 F EV, 2017
.                                                                          JUST/C l/IW/mld/685502s

.                                                                          Г-н Георги Найденов

 

Уважаеми г-н Найденов,

Получихме Вашето електронно писмо от 7 декември 2016 г., адресирано до редседателя Юнкер, с връзки към статии, свързани с българската съдебна система.

При присъединяването на България към Европейския съюз през 2007 г. Комисията пое задължението в рамките на механизма за сътрудничество и проверка1 2(МСП) да помогне на България да преодолее недостатъците в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, които биха могли да попречат на ефективното прилагане на законите, политиките и програмите на ЕС, и да попречат на българските граждани да се възползват напълно от правата си като граждани на ЕС. Комисията редовно извършва мониторинг на реформите на съдебната система в България и проверява напредъка по определените за тази цел показатели, като публикува доклади за напредъка от 2007 г. насам. В последния доклад на МСП на 25 януари 2017 г. се проследи напредъка по тези показатели и се определиха оставащите предизвикателства.

С уважение,

.                    Emmanuel Crabit

—————————————————————————————————

1 Решение 2006/929/ЕО на Комисията от 13 декември 2006 г. за създаване на механизъм за сътрудничество и проверка на напредъка на България в постигането на специфични цели в областите на съдебната реформа и борбата срещу корупцията и организираната престъпност (OBL 354, 14.12.2006 г., стр. 58—60).

2 https://ec.europa.eu/info/files/progress-report-bulgaria-2017-com-2017-43

Commission europeenne /Europese Commissie, 1049 Bruxelles/Brussel, BELGIQUE/BELGIE — Тел. + 32 22991111
Офис: LUX46—04/186 — Тел. пряка линия + 32 229—90981
Ref. Ares(2017)885641 – 17/02/2017

Подписан по електронен път на 17/02/2017 13:43 (UTC+01) съгласно член 4.2 („Валидност на електронните документи“) от Решение 2004/563 на Комисията.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.