Home » Авторски страници, българи зад граница

Работилница за мартенички в училище “Звънче” – Сатън и Сърбитън

2017.02.28 Няма коментари
Spread the love

БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ, РУМЕНИ, ЗАСМЕНИ…

IMG_0884

В края на месец февруари учениците от училище ,,Звънче” в Сатън и Сърбитън, Великобритания, омотаха бели и червени конци, и събраха в нишка обичта. Поръсиха плетките и връзките с много красота и мъниста. Заедно с прекрасните си помощници, в лицето на своите родители, те сътвориха чудни мартенички за здраве и късмет.

IMG_0865

Много усмивки и добро настроение внесе творческата работилница за мартенички. Докато създаваха своите неповторими мартенички, нашите ученици с любопитни и жадни за знание очички питаха за българската традиция: защо и как се окичваме с мартенички на първи март.

IMG_0888

Невероятни гривнички, герданчета, Пижовци и Пенди се родиха в класните стаи на учениците. Всяко дете старателно работи върху своята мартеничка и в процеса на творчеството осмисли силата на преплитането на белия и червения конец в едно.

IMG_0859

Изработените мартенички бяха събрани в края на работния час за работилничките, а след това внимателно разгледани и оценени от компетентно жури. Най-добрите получиха своите награди.

IMG_0860

Всички изработени мартенички бяха изложени на базар. Събраните средства са в подкрепа каузата на училището ,,Ние правим добро”.

IMG_0881

На всички деца и техните семейства желаем весели мартенски дни. Нека Баба Марта внесе много топлина в дните ви, да ви окичи с изобилие и здраве.

IMG_0870

.

Яница Маринова,

Българско училище “Звънче”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.