Home » Авторски страници

Европейска “правова” България

2017.02.17 Няма коментари
Spread the love

Или за правото да се поддържа мафията и нейната администрация

Карикатура: Христо Комарницки

Карикатура: Христо Комарницки

Електроразпределително дружество ти начислява каквато иска сметка, а ти имаш правото да си платиш 63.00 лв., за да проверят техния електромер дали отчита правилно.

Частен съдебен изпълнител ти източва банковата сметка, заради Запис на заповед, която ти не си подписал, а на теб остава да пиеш една студена вода.

Националната агенция за приходите вече може да запорира личната ти банкова сметка, ако дължиш суми на държавата, според тях.

Общината те дава на съдия-изпълнител, ако не си платиш данъка в срок, нищо, че ти начислява лихви още от първа вноска.

ВиК ти начислява такса общ водомер, нищо, че още от 1980-та чешмата в мазата я няма.

Кметът на общината променя ПУП (подробния устройствен план) на квартала ти със заобикаляне на закона, без да те уведоми, като отнема част от прилежащия парцел под блока ти, върху който ти имаш отстъпено право на строеж, и прави това с един подпис. А на теб остава възможността да изкараш един куп документи, които са със сериозни държавни такси, да платиш таксата на съда и хонорар на адвоката 600 лв., и да отидеш да съдиш кметския подпис за очевидната незаконна процедура, вместо да има държавен орган, който да сезираш и той да задължи кмета да си отмени незаконната процедура.

Някой чиновник издава разрешение за строеж в градинката пред блока ти и това било съвсем законно, а че цената апартамента ти пада, за това, че вече не влиза слънце в него и че са влошени условията ти на живот, можеш да се оплачеш на арменския поп.

Усещате ли се да имате някакви права в тази държава, освен да плащате и поддържате мафията и нейната добре платена администрация?!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.