Home » Избрано, политика

Реформаторският блок прие мандата за съставяне на правителство

2016.12.13 Няма коментари
Spread the love

Реформаторският блок прие мандата за съставяне на кабинет, предаде БНР. Президентът Росен Плевнелиев покани представители на РБ и им връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Снимка: БНТ

Снимка: БНТ

На заседание на Изпълнителния съвет на блока по-рано днес се реши да приемат мандата. Това е последната възможност за формиране на кабинет в този парламент.

“Реформаторите ще се опитат да намерят мнозинство, което да гарантира управлението на страната, така че то да бъде стабилно, предвид ситуацията в света, атентатите в Турция и най-вече предвид сложната обстановка около Хитрино”- каза Румен Христов, който е заместник-председател на СДС и формално излъчен за министър-председател.

Реформаторите възнамеряват да проведат разговори най-вече с ГЕРБ, за да осигурят мнозинство. Преговори ще се водят и с обединените патриоти, Български демократичен център и с независими депутати, но биха подкрепили едно правителство в рамките на този парламент.

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов, лидерът на СДС и министър на икономиката в оставка Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски, Настимир Ананиев, военният министър Ненчев и др. участваха на заседанието на партиите от Реформаторския блок.

Имаме решение на БЗНС, така че ще подкрепим вземането на мандата. Това каза пред журналисти председателят на БЗНС и министър на отбраната в оставка Николай Ненчев.

По-рано в телевизионно интервю лидерът на СДС Божидар Лукарски изрази своята лична и на партията позиция, че е добре да бъде съставен кабинет в рамките на това Народно събрание. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.