Home » Авторски страници, българи зад граница

Чикагската премиера на „Ултравиолетовият пегас“ на Виолина Иванова

2016.11.29 Няма коментари
Spread the love

pict0089

На 25 ноември, петък, в ПЪРВИ БЪЛГАРСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР – Чикаго, се състоя премиерата на романа „Ултравиолетовият пегас“ от българската писателка Виолина Иванова. Всред отбрана публика от български писатели, интелектуалци, читатели и почитатели на авторката, виден гост на премиерата бе и г-н Иван Анчев, генерален консул на Консулски окръг – Чикаго.

pict0090

Събитието бе открито от председателя на СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ В САЩ И ПО СВЕТА, Георги Витанов Богат. След краткото негово слово, в което се спомена за високите художествени качества на романа, думата бе дадена на г-жа Иванова, която разказа историята за написването на книгата. Официалната част бе закрита от генералния консул Иван Анчев, който изказа задоволството си от тази първа за него среща с българските творци на словото в САЩ, като пожела много творчески успехи. Макар и на хиляди мили от Родината, отвъд океана, българското слово е живо и жизнено в Чикаго.

pict00921

Голямата изненада на тази среща бе миниизложбата от картини живопис, рисувани от аторката на романа. Освен с изящното си слово, тя се оказа и вещ майстор на багрите. На всеки в залата бе подарена книга с автограф и картина, което наистина за всички бе голям сюрприз.

pict0096

Срещата продължи след официалната част на чаша питие и вкусни хапки от българското заведение в Чикаго  „Еделвайс“, собственост на писателя Симеон Гаспаров, също участник в срещата.

pict0106

.

Специално за ЕuroChicago.com,

Георги Витанов Богат

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.