Home » Е-Списание, политика

Среща на Камен Попов и Георги Неделчев с граждани на Плевен

2016.10.24 Няма коментари
Spread the love

Днес кандидатът за президент Камен Попов и кандидатът на вицепрезидент Георги Неделчев се срещнаха в клуба на БТА в Плевен с граждани на Плевен.

Камен Попов и Георги Неделчев. Снимка: БТА

Камен Попов и Георги Неделчев. Снимка: БТА

Кандидатът за президент Камен Попов каза, че като че ли цялото българско общество живее в мъгла, с неясно настояще и бъдеще. Както и че за тази кандидат-президентска двойка са важни въпросите за доходите на българските граждани, националната сигурност, бежанците. В България има вече няколко вида бежанци – каза още той. И добави, че има и един нов вид “бежанци” – и това са тези български граждани, които бягат от действителността в България. И тези “бежанци” трябва да се върнат и да участват в обществено-политическия живот. Камен Попов говори и за заздравяването на българската армия. Както и за социалния мир и за доходите на хората. Толкова много българи си тръгнаха от България не заради война, както е в Сирия, а заради това, че не могат да осигурят нормално съществуване за себе си. Г-н Попов говори и за международната обстановка, за предстоящото излизане на Великобритания от ЕС и др. Правенето на политика в България се е превърнало в бизнес – каза още той – за всичко се искат пари, това е целта на всичко. И това трябва да се промени.

Кандидатът за вицепрезидент Георги Неделчев благодари на Българската телеграфна агенция за дадената възможност да използват нейните клубове в страната за кампанията им. Нямаме право да оставим българите да напускат страната или да умират в нея в мизерия, без спазването на техните основни човешки права – каза още г-н Неделчев. Напусналите страната са вид духовни емигранти, които не виждат никаква възможност да останат тук и да се преборят за своето съществуване – каза още той. И всичко това е свързано с кризата на доходите. Не може страна член на ЕС като България да поддържа такива нива на минимална работа заплата и нива на социални плащания, каквито има в страната. Ако така продължи, България ще изчезне лека-полека, ще се стопи още повече нейното население. Това не може да бъде допускано и не бива да се случва. А президентската институция има такива правомощия да поставя такива важни въпроси пред българското общество. Друго важно правомощие, което има президентската институция, е инициирането на референдуми. Трябва да се зададе основният въпрос пред обществото – представителна или директна демокрация искаме – добави Георги Неделчев. Политиката не е някакво луксозно занимание – каза още той и разказа накратко за гостуването на италианския евродепутат Давид Борели от Движението “5 звезди” в България.

.

Запис на казаното на тази предизборна среща в Плевен може да се чуе по-долу.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.