Home » Избрано, политика

ГЕРБ внесе промени в ИК. Ограничениeто за секциите извън ЕС остава

2016.10.17 Няма коментари
Spread the love

ПГ на ГЕРБ внесе промени в Изборния кодекс

Председателят на Комисията по правни въпроси към НС Данаил Кирилов. Снимка: bTV

Председателят на Комисията по правни въпроси към НС Данаил Кирилов. Снимка: bTV

“Предложихме да отпадне ограничението за 35 секции, но само за държави-членове на ЕС”, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Внесени са още две предложения – в една секция да може да се поставя повече от една урна за гласуване и гласуването “Не подкрепям никого” да бъде броено като действителен глас за всички видове избори.

Смятаме, че с възможността в секциите да има повече от една изборна урна силно се снижава възможността да има затруднения по скоростта на гласоподаване, поясни Кирилов.

Ако в Турция има някакво ограничение в секциите, то е минимално и е било чисто организационно, т.е. там са постъпили заявления за около 40 секции, като част от тях не са отговаряли на изискванията, подчерта Кирилов. Той подчерта, че в други страни извън ЕС няма заявки за повече от 35 секции.

За хипотетична ситуация, при която броят на гласувалите с отбелязване на квадратчето „Не подкрепям никого” събере максимален брой, по-висок от гласовете за първите двама кандидати за президент, то управляващите от ГЕРБ ще се съобразят с отрицателния вот и с нагласите на хората, обясни Кирилов. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.