Home » Е-Списание, история

“Час по България” с проф. Пламен Павлов (видео)

2016.09.26 Един коментар
Spread the love

11

Видеозапис от предаване на проф. Пламен Павлов в ТВ СКАТ “Час по България”. Гост – Румен Манов, автор на книгата “Приказка за България”, за която става дума по време на предаването. Книгата съдържа малко познати снимки, карти и други материали, между които и непубликувана досега снимка на Георги Сава Раковски, както и неизвестни снимки на Васил Левски и на Сава Филаретов. Това е книга, в която авторът се е опитал да събере в едно различни парчета изгубена българска памет.

В предаването става дума и за загиналите на връх Каймакчалан по време на Първата световна война български войници, чийто паметник бе поруган от македонски вандали на 22 септември, в деня, когато се чества Независимостта на България. По време на Каймакчаланската епопия има загинали българи и от Македония – казва по време на предаването водещият проф. Павлов. 

One Comment »

  • Mariana (author) said:

    “Искаме да получим отговор на въпроса в качеството си на представител на коя институция Миленко е отишъл да чупи плочата на Каймак-чалан, заяви за Фрогнюз българинът от Македония и член на ръководството на Българския културен клуб в Скопие Мирослав Ризински. И отделно от това да се каже – Външно министерство на Македония подкрепя ли това деяние. Нека държавата да се произнесе, призова той.
    Да се разбере с нейна благословия ли става това! Каква е тази двойна политика, при която от една страна се говори едно, а от друга държавата подкрепя и мотивира подобни актове на вандализъм.
    Този акт, лично според мен, е свързан не само с предстоящите избори в Македония, той има по-дълбоки пластове, добави Ризински. Разиграват се някакви игри, това е активно мероприятие, което трябва да задълбочи разделителните линии тук на Балканите, а Македония отново да е в сферата на Белград, на Западните Балкани, където някой вероятно сънува и промяна на граници.”

    http://frognews.bg/news_119655/Rizinski-za-Frog-Aktivno-meropriiatie-sas-srabska-sleda-e-deianieto-na-Milenko/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.