Home » Избрано

Бившият председател на ЕК стана шеф в американска банка

2016.07.11 Един коментар
Spread the love

Бившият председател на ЕК Жозе Мануел Барозу е назначен за шеф в звеното на американската банка „Голдмън Сакс“, отговарящо за международните й дейности, съобщиха информационните агенции.

eurochicago_ss0040

Той ще помага на финансовата институция в сложната ситуация след решението на Великобритания да напусне ЕС. Барозу, който беше начело на ЕК до 2014 г., ще оглавява „Голдман Сакс Интернешънъл”, което има 6000 служители, като около 1000 от тях са извън Великобритания.

След това съобщение на в.„Сега“ си струва да се замислим за думите на Ричард Улф (Richard Wolff), „най-бележития марксистки икономист в Америка”. Вижте видео с мнението му за изхода на Великобритания от ЕС (Brexit) и за връзките между банките и управляващите, наречени от него „банкери в отпуск“.


.

One Comment »

 • Мнение said:

  Nikolay Goussev

  Вчера получих увеличената с 2.6% пенсия на университетски преподавател, обучавал днешни президенти, министър-председатели, еврокомисари, председатели на конституционни съдилища, министри, депутати, мултимилионери, съдии, прокурори, следователи и пр.
  Платих тока и водата и… дотук беше.
  Нищо не остана…
  И как да бъде другояче с пенсия, 8 лева под прага на бедността?!
  И как да бъде другояче с управници, довчера клели се във вярност към марксизмо-ленинизма, а днес – първи дружки на нявгашния си смъртен враг – империализма?!
  И как да бъде другояче, когато канцлерът на велика Германия стана човек на „Газпром“?!
  И как да бъде другояче, когато младият навремето португалски маоист Мануел Барозу два мандата е главен комисар на Европейския съюз, за да стане днес един от първенците на „Голдман Закс“?!
  Quo vadis…

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.