Home » Авторски страници

Яхтата, г-н премиер, искам си яхтата!

2016.06.18 Няма коментари
Spread the love

2

Седя си аз в самолета за София, но някак така европейски си седя и не очаквам нищо извънредно. Oбаче в самолетите на клетата „България Ер” поднасят не само мършави сандвичи, в които има остатъци от шунка и кашкавал, както и „продукт за мазане”, и нещо като зелена огризка (пише, че е краставица), но и български вестници, да не би да пропуснем последните подвизи на тяхно недъгаво величество. Вземам си „Стандарт” и виждам, че величествата пак са надробили попара, на която са отделени цели две страници.

За флотилията срещу Русия иде реч. И за яхтите. Кратичко ще напиша, защото мен няма да ме отразят в „Стандарт”, нито в друг вестник, летящ в облаците.

Та, нашият военен министър, видите ли, не се разбрал нещо с румънския, затова и президент, и премиер, и министър после се обясняват като малоумни. На какъв език общувате с румънския министър на отбраната, мосю Ненчев? На китайски?

Но не това е смешното, не поведението на клоуните в цирка, а сценариите, с които цирковите артисти ни забавляват. Все така да излезе, че премиерът да е великодушен и миролюбив. Правят скандал, а после излиза Спасителят и миропомазва с мир и любов.

Времето ще покаже дали ще има военна флотилия или не. Никой не ни обяснява кой с кого се среща и какви решения взема. А такива генерални решения за нашата държава трябва да се вземат от народа на референдуми. Вижте как да сменим системата с директна демокрация и да управляваме държавата с нашия глас: www.budd.bg

Нито един държавен чиновник, бил той министър, премиер или президент (защото всички те не са нищо повече от чиновници и слуги на народа), няма право да се договаря зад гърба ни по важни национални въпроси.

Междувременно, понеже премиерът предлага да плават волни яхти в Черно море, искам си моята. Не казва с какви средства ще ги осигурим тези яхти – от пенсии ли ще си ги купуваме, с учителска заплата за сто години напред или пък от минималната работна заплата ще пестим? Може би е имал предвид, че той ще осигури яхти по европейски проекти или пък ще ни ги купи от милионите партийни субсидии?

Искам си яхтата, г-н премиер.

Убичъм Въ и оставам в очакване, с взор, обърнат към черноморската шир.

 

Лидия Делирадева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.