Home » Авторски страници, българи зад граница

Тържество на малките Азбукарчета в Лондон

2016.06.15 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на Елена Роблес

Тази седмица е последната от учебната 2015-та – 2016-та година. Най-напред изпратихме най-малките ни възпитаници от неделна група „Азбукарче” на възраст 4 до 6 годинки.

4

Такова удоволствие е да видиш мъничетата ни, обгрижвани по две, а понякога и по три години от чудесните ни преподаватели: г-жа Невяна Анастасова с помощник д-р Валентина Александрова. Казвам чудесни преподаватели и не го правя по инерция, а защото дори това определение е недостатъчно, за да се определи заслугата им за обучението на най-малките ни сладури. Няма по-голяма награда от това да се трупат пред двете учителки родителите и да не смогват да благодарят, да изразят възхищението си, да ги обсипват с цветя, дето с две ръце не могат да се обхванат.

Снимка: Скрийншот от видео на Елена Роблес

Не е нужно да се говори много – вижте видеото по-долу, за да се уверите колко много знаят тези деца. И като една горда директорка на училище благодаря на колегите ми за положените майчински грижи. Тези деца наистина са и техни. А като една още по-истинска баба, благодаря на колежките ми, че включиха в тържеството и моята дошла на гости от България 4-годишна внучка Теа.

А на държавниците в България искам за пореден път да кажа онова, което отдавна твърдим от Асоциацията на българските училища в чужбина, а и въобще – всички учители в светилищата зад граница. Образованието на децата по роден език в нашите УЧИЛИЩА трябва да се обгрижва от държавата поне още от 4-тата годинка на децата. Това ранно навлизане в езика на Родината е толкова важно да започне именно от тази възраст, за да се впива коренът на тези деца дълбоко и истински в Родното!

5

Снежина Мечева,

директор на Българското училище към Посолството ни в Лондон,
говорител на АБУЧ

Снимки: Скрийншот от видео на Елена Роблес

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.