Home » българи зад граница, Е-Списание

“Образованието в римската провинция Тракия” – филм на БНУ “Асен и Илия Пейкови”, Рим

2016.06.23 Няма коментари
Spread the love

Untitled2

Този филм е част от проекта “Образованието в римската провинция Тракия” на Българското неделно училище “Асен и Илия Пейкови” в италианската столица. Той е заснет в Музея на античната книга във вилата на император Адриан, гр. Тиволи (Рим). При създаването му са използвани както български, така и италиански научни изследвания. Някои кадри са заснети в Националния Археологически музей в София.

Филмът е реализиран с идеална цел със съдействието на родители, преподаватели и приятели на БНУ “Асен и Илия Пейкови” и е посветен на 10 години от кончината на проф. Александър Фол.

Untitled1

Според Снежина Мечева, директор на Българското училище към Посолството ни в Лондон и говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина, това е един изключителен филм, който е още едно доказателство, че нашите училища зад граница са не само образователни центрове, а и български културни светилища. Той трябва да бъде показан във всяко българско училище, не само в чужбина, както и да бъде видян от всички държавни служители, които се занимават или интересуват от образованието в България – което включва и българските училища зад граница.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.