Home » Авторски страници, българи зад граница

Тържество в БУ “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анжелис

2016.06.23 Няма коментари
Spread the love

1

На 4 юни 2016 г., събота, ученици, учители и гости на Българско училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Лос Анжелис отбелязахме Деня на българската просвета, завършването на учебната година и 5-та годишнина на нашето училище. Генералният консул на Р. България Веселин Вълчев и съпругата му Диана Вълчева бяха наши гости, заедно с много други родители и приятели. Залата беше изпълнена с трепет, празнично настроение, мили спомени и много българско звучене във всичко. Че нали май е българският месец за всички ни, където и да сме по света.

3

Под звуците на Химна на Кирил и Методий всички ученици влязоха тържествено в залата, начело с първокласниците, носейки окичения с венец портрет на Светите братя. Нали за тях този празник е и двоен – Азбуката знаят! Всички родители и гости станаха на крака и запяха с нас. Мили спомени за времето, когато ние сме пели тази песен, изплуваха у нас.

6

И разбира се първи на сцената бяха нашите първокласници, които казваха стихове и пяха песни за буквите, които ще открият пред тях носи светове. След тях нашите най-малки сладуранковци се преобразиха в приказните герои от приказката ,,Под гъбката” – едни такива малки и сладки, но знаещи, че за приятелството всичко е възможно. А накрая завъртяхме хорце с първолачетата и запяхме ,,Изгубила Веселинка коланче” и ,,Рачо капитан”.

8

След бурни аплодисменти дойде ред на по-големите, които заредиха стихове за родната реч и родната стряха, за Светите братя Кирил и Методий и тяхното дело. Специален поздрав за всички деца в залата, малки и пораснали, беше песента ,,Детство мое”. Завършиха с игрива ръченица в изпълнение на танцовата група ,,Усмивки” към училището.

2

Генералният консул Веселин Вълчев поздрави учениците, техните родители и всички присъстващи, и раздаде удостоверенията на щастливите деца. А те получиха подарък книжки и грамоти от техните учители за положеното усърдие и старание през учебната година.

5

Концертът продължи с една инициатива по случай нашият юбилей – 5 години ,,Младите таланти на БУ ,,Св. Св. Кирил и Методий”. И на сцената нашите слънчеви и умни деца показаха своя талант и творчество – пяха песни, свириха на пиано и цигулка, имаше фокуси, балет и гимнастика. Невероятни, талантливи и прекрасни деца, които получиха статуетки, купи и други награди за своите изпълнения! И накрая завършихме с демонстрация на класа по Тае Куон До към училището, който се води от трикратния световен шампион Антон Касабов.

4

Изненади имаше и за родителите – грамоти за най-всеотдайни, организирани, артистични, музикални и още, и още. Почерпихме се с вкусната торта за нашият празник и други лакомства.

Какъв невероятен ден! Колко много емоции, радост, сълзи от предстоящата раздяла с някои от нашите ученици, които се връщат в България. На добър час, мили деца!

7

На всички български ученици и техните учители желая весела ваканция, изпълнена с много приключения, радостни емоции и нека слънце свети на ресниците Ви и Ви води по света голям!

А наесен отново с песен ще се съберем!

9

С много обич:

Живка Костова,

Ръководител на БУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.