Home » Авторски страници

Фондациите “Детско сърце” и “Искам бебе” благодарят на българите в Чикаго

2016.06.21 Няма коментари
Spread the love

Fondacii BG-Sreshta2

“Всичко е добре, когато завърши добре” – е стара истина, затова си припомняме с благодарност Чикагския концерт “Заедно на Коледа” (вж. тук) и вече мислим за следващия.

Съботата на 18 юни 2016 г. ще се запомни от присъстващите в България и от многобройните участници и дарители в Чикаго като дата за човешко съчувствие и съпричастност. Даренията на българите от Чикаго достигнаха до своите адресати – фондациите “Детско сърце” и “Искам бебе”.

Fondacii BG-Sreshta1

Ива Коева от Българо-американския център за културно наследство предаде от името на българите в Чикаго сумата от 3600 долара, съответно по 1800 долара на Радина Велчева и Маргарита Цонзарова, представители на фондациите, за които вече писахме (вж. тук). Домакини бяха “Детско сърце”, където двете фондации се срещнаха.

Непосредствено след срещата развълнуваната Ива сподели: “Аз съм изключително щастлива, че сме избрали точно на тези фондации да помогнем, защото те подпомагат демографското развитие на България. Разказах за прекрасния концерт и, че искаме да стане традиция в Чикаго, да правим концерти с благотворителна цел.” Накрая тя завърши с думите: “Всички са изключително гостоприемни и сърцати хора, лъха утеха и упора от всички, които работят за фондацията.”

Fondacii BG-Sreshta4

Да се поздравим с доброто дело, нека да благодарим на хората с добри сърца, които даряват време, труд и средства, и да си пожелаем да има все повече дарители.

Oт участниците в благотворителната акция:

Ансамбъл “Хоро”, Българо-американски център за културно наследство, Сдружение “Български музей в Чикаго, Християнска църква “Нов Живот”

с подкрепата на Генералното консулство в Чикаго и медийната подкрепа на в. “България Сега”, в. “България”, радио “Студио-България”, сайта ЕвроЧикаго, Би Ай Телевизия

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.