Home » Авторски страници, българи зад граница

Официално предаване на средства от благотворителен концерт в Чикаго

2016.06.17 Няма коментари
Spread the love

На 18 юни 2016 г. в София ще се състои официално предаване на събраните средства от Благотворителния концерт “Заедно на Коледа”, проведен в края на миналата година в Чикаго, за фондациите в България “Искам Бебе” и “Детско сърце”. По обективни причини, това не е могло да се осъществи по-рано. Средствата ще бъдат предадени на представители на двете фондации от Ива Коева, член на борда на директорите на Българо-американския център за културно наследство.

18 юни, събота, от 11 часа
ул. “Яков Крайков” 3
(срещу Институт “Пирогов”,
50 м. към бензиностанцията)
къщата на фондация “Детско сърце”

————————————————————————————————————————————————–

2

Bulgarian American Heritage Center
P.O. Box 56011
Chicago IL 60656-0011
E-mail: [email protected]; www.bg-usa.org
773 517-2142

Скъпи сънародници и съмишленици!

На 5 декември се проведе голям Благотворителен, Коледен концерт в Чикаго, посветен на изключително благородната кауза да подпомогнем две фондации в България – нуждаещи се сърдечно-болни деца и семейства с репродуктивни проблеми.

Концертът бе безплатен, в него участваха много организации, които се обединиха в името на общата кауза. Изпълнителите – ансамбъл „Хоро”, Сдружение Български музей в Чикаго, Християнските църкви „Нов Живот” и „Света София” посветиха много часове на репетиции, реклами, декори, текстове. И всичко беше доброволно и се даряваше с радост, защото човек е състрадателен към болката на ближния си, може да съчувства и да помага.

Фондациите, за които събирахме средства, са „Искам Бебе” (Iskambebe.bg) и асоциацията „Детско Сърце”, (Childsheart.eu). Първата се бори с репродуктивните проблеми в българските семейства, които наброяват около 145 000, като информира, финансира и осигурява емоционална подкрепа на хората, които искат свое дете. За тази кауза работят много доброволчески екипи в България: психолози, демографи, социолози, защото този проблем не е само личностен, той е социален, политически, културен, той е проблем на нацията.

Асоциацията „Детско Сърце” (Childsheart.eu) обединява хора, съпричастни с проблемите на децата и младите хора със сърдечни заболявания. Това са кардиолози, психолози, социолози. Сърдечно-съдовите заболявания водят до изолация , а това затруднява социалната интеграция на такива хора.

„Всяко дете с физически недостатък трябва да се радва на пълноценен и достоен живот.”- от Конвенцията на ООН за защита на детето.

Скъпи съмишленици, надяваме се да доставим радост и да допринесем за Вашата човешка кауза с предоставените средства, като със сигурност ще продължим нашето сътрудничество и за в бъдеще.

Защото вярваме, че това е пътят – когато целият свят се нуждае от човешко съчувствие да дадем един добър пример.

Бъдете здрави и все по-успешни в делата си.

С уважение:

Българо-американски център за културно наследство (BAHC)
Сдружение Български музей
Ансамбъл „Хоро”
Евангелистка църква ”Нов Живот” – Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.