Home » Е-Списание, политика

Заседание на Правната комисия относно ветото на президента (видео)

2016.05.17 Няма коментари
Spread the love

запис

По-долу може да се види запис на заседание на Комисията по правни въпроси към Народното събрание, проведено днес, на което се обсъжда ветото на президента Плевнелиев над последните промени в Изборния кодекс.

В началото на заседанието са прочетени мотивите на президента за наложеното вето. На заседанието присъстват представители на президента, на Външно министерство, на граждански организации. Комисията по правните въпроси е водеща парламентарна комисия по въпросния казус.

Към края на заседанието Кирилов подлага на повторно гласуване върнатите текстове от Изборния кодекс. „За“ гласуват двама от ПФ. От ДПС и БСП трима гласуват „против“. От ГЕРБ и РБ 7 гласуват „въздържал се“. В резултат на което върнатите текстовете не са прегласувани.

Окончателното решение на казуса с президентското вето ще е на пленарна зала. Какво ще бъде то, вероятно ще стане ясно още утре.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.