Home » Авторски страници

Започва XII Световна среща на българските медии

2016.05.17 Няма коментари
Spread the love

среща

На 18 май 2016 г. в конгресната зала на Ambassador-Zlata Husa Hotel в Прага ще бъде открита XII Световна среща на българските медии, която ще се проведе под надслов „Медиите и гражданските каузи“. Програмата предвижда приветствия на откриването да поднесат кметовете на Прага и на София Адриана Кърнчова и Йорданка Фандъкова. Ще има и видеоприветствие от генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Ambassador Zlata Husa Hotel

Ambassador Zlata Husa Hotel ще бъде домакин на XII медийна среща

На XII медийна среща ще бъде открита и изложбата „Българските чехи“, съставена от известния български фотограф Иво Хаджимишев. Изложбата е съвместен проект на БТА и Държавна агенция „Архиви“.

В програмата на първия ден на Световната медийна среща са предвидени следните тематични панели:Енергия на бъдещето: зелени градове“ (с модератор Людмил Кърджилов от Дарик радио); „Универсалният език на културата. Опазване на културно-историческото наследство – регионални политики“ (с модератор Полина Карастоянова, председател на Комисията по култура и медии към НС); „Какво се случи между XI и XII Световна среща на българските медии?“ (с модератор Максим Минчев, генерален директор на БТА). След това Христо Тучев и Силва Зурлева от Нова телевизия ще представят наградите „Евлогий и Христо Георгиеви”. След края на работната програма на първия ден на форума ще има прием в Българското посолство в Прага.

Генералният директор на БТА Максим Минчев

Генералният директор на БТА Максим Минчев

През втория ден на форума, 19 май, ще се разискват следните теми: „Кои са българските медии по света, кой ги издава?“ (с модератор Евелина Андреева, БТА); „Digital First: Как да печелим от съдържание и социални мрежи“ (с модератор продуцентът Мартин Захариев); „Гражданските каузите на медиите. Представяне на Национална инициатива на електронните медии; Изборна секция „Чужбина” като гражданска кауза и др.“ (с модератор Кирил Вълчев от Дарик радио; в този панел ще участва и националният омбудсман Мая Манолова); „Българите по света за каузата България“ (с модератор Георги Лозанов, медиен експерт).

На третия ден на форума, 20 май, има два тематична панела: „Обсъждане на статут на годишната награда „За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина„13 века България” на НДФ „13 века България” (с модератор Митко Тодоров, НДФ „13 века България”) и „Недоизреченото. Какво пропуснахме да си кажем през годините?“ (с модератор Максим Минчев, БТА). След това ще бъде връчена годишната награда „За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина“.

Желаем успех на традиционния годишен форум на българските медии по света, който се организира за 12-ти пореден път от Българската телеграфна агенция!

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.